Quantcast

Aukštaūgio vedami čempionai vargo neturėjo

„Turėjome didelę gėdą, nes komanda buvo nenusiteikusi. Negali žaisti prieš „Rytą“ ar „Žalgirį“ taip nesusikoncentravęs “, - skundėsi Ramūnas Cvirka. Jo treniruojamos Pasvalio "Pieno žvaigždės" Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) patyrė vieną skaudžiausių sezono pralaimėjimų. Į Pasvalį atvykęs LKL čempionas Vilniaus „Rytas“ triumfavo net 107:72.

Kelią savo 15-osios pergalės link vilniečiai pradėjo galingai ir nutolo 15:2. Situacijos pakeisti „Pieno žvaigždėms“ kardinaliai nepavyko ir po pirmojo kėlinio jos atsiliko 11:26. 

Jaredas Cunninghamas siekė gelbėti savo ekipą, tačiau jo vieno svaresnio indėlio pasvališkiams neužteko. „Rytas“ dominavo, Martynas Echodas ir Evaldas Kairys buvo ryškūs, o ketvirčiui įpusėjus skirtumas tapo kone triuškinamas – 42:23. Problemų Pasvalio ekipai ėmė kelti ir Martyno Pacevičiaus keturios pražangos, gautos per 8 žaidimo minutes. „Rytas“ visiškai kontroliavo situaciją ir po dviejų ketvirčių triuškino oponentus 62:32.

E.Kairys po dviejų kėlinių sąskaitoje jau turėjo 21 tašką, jam tai jau dabar buvo rezultatyviausias sezono pasirodymas LKL. Ankstesnis sezono rekordas siekė vos 10 taškų.

Po pertraukos „Rytas“ toliau dominavo ir galiausiai skirtumas perkopė 30 taškų barjerą. M.Pacevičius dėl pražangų sėdo ant suolo, o lyderio rolės ėmėsi E.Šaulys, per kėlinį pelnęs 13 taškų. Prieš paskutinį kėlinį vilniečiai pirmavo 89:59 ir iki pergalės tetrūko žingsnio.

E.Kairys gerino karjeros rezultatyvumo ir efektyvumo rekordus: pelnė 27 taškus, atkovojo 6 kamuolius bei rinko 37 naudingumo balus per 19 minučių. Maža to, jis pataikė 11 iš 12 dvitaškių. Gytis Masiulis (10 atk. kam.) ir Martynas Echodas  pridūrė po 17 taškų, Elvaras Fridrikssonas 10 (6 rez. perd.), Lukas Uleckas 9.

„Pieno žvaigždėms“: Evaldas Šaulys 16, Justas Furmanavičius 13, Julius Jucikas 11, Martynas Zigmantavičius 9, Jaredas Cunninghamas 8.

„Atvažiavome su geru požiūriu, pačiu laiku žengiame į gerą sportinę formą. Gynyboje laikėmės sutarto plano, varžovus stūmėme į jų silpnąsias puses. Kažkam gal nepatinka mūsų puolimas, bet mes esame pirmoje vietoje pagal pelnomus taškus, turime daug pasirinkimų atakose, gerai perdavinėjame kamuolį“, - dėstė „Ryto“ vairininkas Giedrius Žibėnas.

„Du kėlinius žaidėme tragiškai, nebuvo nei rezultatyvių perdavimų, prametėme iš po krepšio. Trūko agresyvumo. Antroje dalyje kiek sukrutome. Bet gerų dalykų šiandien nebuvo. Vaikščiojome aikštėje“, - konstatavo R. Cvirka, kurio auklėtiniai pralaimėjo jau 15 kartą per 19 turų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytis

Vytis portretas
Šaunuoliai!!! Buvo gražu žiūrėti, su pergale!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių