Quantcast

„Dzūkija“ dėjo stiprų žingsnį link KMT ketvirtfinalio

  • Teksto dydis:

Kol vienos komandos „Citadele“ Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) jau aiškinasi santykius ketvirtfinalyje, kitos varžosi dėl paskutinės vietos jame. Alytaus „Dzūkija“ namuose žengė tvirtą žingsnį ketvirtfinalio link ir net 96:71 (22:16, 28:19, 27:13, 19:23) sutriuškino „Šiaulius“.

Atsakomasis mačas vyks sausio 5 dieną Šiauliuose. Ketvirtfinalyje varžovų jau laukia Klaipėdos „Neptūnas“.

Tik pirmame kėlinyje kova buvo lygesnė, o vėliau alytiškiai ėmė auginti pranašumą. Jei iki ilgosios pertraukos „Šiauliai“ dar turėjo galimybę perlaužti rungtynes (35:50), trečiasis ketvirtis tapo lemiamu. 14:1 – taip šeimininkai pradėjo kėlinį, atitrūkdami jau 64:38, o solidus Matas Jucikas ir Thomas Dziagwa su kitų pagalba pranašumą tik didino. Paskutiniame kėlinyje beliko sutvarkyti formalumus ir šeimininkai pergalę pasiekė be jokio vargo.

„Dzūkijoje“ labiausiai išsiskyrė Matas Jucikas, kuriam užteko 17 minučių, kad surinktų 18 taškų, atkovotų 8 kamuolius bei mačą baigtų su 22 naudingumo balais.

26 rezultatyvūs perdavimai, beje, kol kas yra daugiausiai, kiek šį sezoną KMT atlikusi yra kuri nors komanda. Labiausiai čia pasižymėjo Kristupas Žemaitis ir Paolo Marinelli, pridėję po 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių