Quantcast

Džiugios naujienos „Žalgirio“ stovykloje: su komanda į Maskvą išvyko A. Kavaliauskas

Kauno „Žalgirio“ gretos didėja: su komanda į Eurolygos išvykos rungtynes su Maskvos srities „Chimki“ vyksta po pilvo išvaržos operacijos atsigavęs Antanas Kavaliauskas.

Vidurio puolėjas, kuris paskutines savo rungtynes žaidė gruodžio 21-ąją, vakar jau treniravosi ir turėtų pasirodyti rytojaus dvikovoje.

„Vakar jis (Antanas) treniravosi su komanda. Tikėkimės, šį vakarą jis dar pasitreniruos, o rytoj žiūrėsime, kiek jis galės padėti rungtynėse“, – Kavaliausko situaciją komentavo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Į komandą sugrįžęs Kavaliauskas prisijungė prie kitų su komanda išvykstančių priekinės linijos žaidėjų: Brandono Davieso, Deono Thompsono, Pauliaus Jankūno, Aarono White'o bei Lauryno Biručio.

Savaitgalį vykusiame LKL mače komandai nepadėjo raumenį per treniruotę pasitempęs Daviesas bei, poilsio gavęs, po čiurnos traumos atsigaunantis Nate'as Woltersas. Abu krepšininkai su komanda trečiadienį išvyko į Maskvą.

„Nate'as jaučiasi gerai, su juo viskas gerai. Brandonas taip pat vakar dalyvavo treniruotėje, bandys žaisti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Praėjusios savaitės pradžioje prie „Chimki“ klubo vairo stojo Rimas Kurtinaitis, kuris Eurolygos kovas pradėjo nesėkme Miuncheno „Bayern“ ekipai, tačiau VTB Vieningoje lygoje pirmadienį pasiekė pergalę mače su Saratovo „Avtodor“.

„Rimas spėjo įvesti naujų detalių, pakeista jų gynybos sistema. Dabar jie žaidžia agresyviau du prieš du situacijose, bando rungtyniauti greičiau.

Įsivedė naujų opcijų puolime, kai kurie deriniai yra iš seniau R. Kurtinaičio treniruotų komandų. Dar laikotarpis nėra didelis, tačiau praėjo dvi dienos po „Saratovo“ rungtynių, galbūt, dar įsivedė naujovių“, – apie „Chimki“ žaidimo pasikeitimą, atvykus R. Kurtinaičiui, kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune 84:83 laimėjo „Chimki“, tačiau tada svečius į priekį tempė 25 taškus pelnęs Aleksejus Švedas, o rytojaus rungtynėse dėl piršto traumos rusas šeimininkų ekipai padėti negalės.

„Nereikia tikėtis gražios dvikovos. Jaučiasi, kad jie neturi Švedo, mes turime netekčių. Manau, jog bus rungtynės su mažu taškų skaičiumi, tačiau šiuo laikotarpiu yra svarbiausia iškovoti pergalę“, – apie rytojaus mačą kalbėjo Š. Jasikevičius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių