Quantcast

Dėl „Žalgirio“ puolimo nustebęs M. Schilleris: atrodė, kad bėgome prieš cunamį

Martinas Schilleris patyrė pirmąjį savo pralaimėjimą prie Kauno „Žalgirio“ vairo. Austro vadovaujama komanda draugiško Eurolygos „WE‘RE BACK“ turnyro finale 70:88 nusileido Milano „AX Armani Exchange“ klubui.

„Negalvoju, kad buvo dvi skirtingos pusės ir iš šių rungtynių turime daug ko išmokti. „AX Armani Exchange“ yra labai gera komanda ir akcentavome, kad jie turi labai daug snaiperių. Manau, kad šiandien tai jautėsi – jie pataikė 55 proc. tritaškių. Kai žaidi su tokia komanda, privalu uždengti kiekvieną metimą. Gerai, kad šiandien tai patyrėme, nes žaisime su jais vėliau sezone.

Kad ir kaip beprotiškai skamba, sunkiausia buvo puolime. Negalėjome pelnyti taškų, o jie ypač gerai pataikė ir atrodė, kad bėgome tarsi prieš cunamį. Po to šiek tiek sutvarkėme puolimą, radome geresnes išeitis, dėl ko esu laimingas. Esu patenkintas, kad vyrukai toliau kovojo“, – teigė strategas.

– Kaip prisitaikėte prie varžovų gynybos?

– Išplėtėme aikštę, kad nežaistume baudos aikštelėje. Missmatcho situacijose ieškojome greito perėjimo pikenrole ir tai sudarė šiek tiek problemų jų gynybai. Thomas Walkupas antrosios dalies pradžioje pataikė tritaškį, nes „AX Armani Exchange“ dvejojo ar jie keisis gynyboje, ar ne. Tai atvėrė erdvės Joffrey Lauvergne.

Būtent tai ir akcentuosime. Nežaisime statiškai, nežiūrėsime tiek daug į baudos aikštelę, o labiau stengsimės judinti kamuolį.

 

 

– Kokia buvo pagrindinė pamoka šiame turnyre?

– Kaip treneris, man pagrindinė pamoka buvo ta, jog šiame lygmenyje galioja kitokios taisyklės nei FIBA turnyruose. Tai yra labai svarbu ir jas reikia išmokti. Taip pat žaidžiant su tokiomis komandomis galėjome pamatyti, kur šiuo metu esame tiek mes, tiek jie.

Tai ir yra pagrindinis ikisezoninių rungtynių tikslas. Sezoną galima išskaidyti į tris dalis: pasiruošimas, reguliarusis sezonas ir atkrintamosios. Sužaidėme draugiškas rungtynes, o dabar dar turime savaitę treniruočių prieš sezono startą.

– Kaip jaučiatės prieš artėjantį sezoną?

– Jaučiuosi užtikrintai, nes esu čia jau kurį laiką, pajaučiau atmosferą, žaidėjus, rūbinę. Suprantame, ką galime ir ko negalime daryti taktiškai. Kai atvykau, viskas iš pradžių man buvo nauja. Dabar aš paliečiau, pajaučiau visą Eurolygos krepšinį ir dėl to jaučiuosi gan patogiai.

– Ar trečia pozicija šiuo metu yra pagrindinis jūsų rūpestis?

– Neturime jokių rūpesčių. Mums patinka esama sudėtis. Be abejo, mes laukiame grįžtančio Patricio Garino, tačiau tai įvyks anksčiau ar vėliau. Kaip ir sakiau vakar, turime prižiūrėti jo kūną bei galvoti apie tolimesnę jo karjerą. Negaliu sakyti, jog esu sunerimęs.

– Nigelas Hayesas nepataikė nė vieno tritaškio. Ar likote patenkintas jo metimų pasirinkimu bei sprendimais?

– Nigelas pastaruoju metu pataikė labai gerai. Pas mus viskas yra paprasta: jeigu metimas – geras, mes jį metame. Jis įdeda daug darbo ir nė kiek neabejoju, kad jo metimai įkris.

– Kaip jums patiko komandos reakcija, nepaisant to, jog vienu metu buvo atsiliekama 23 taškais?

– Manau, kad jie (žaidėjai) sureagavo gerai. Mes atakavome jų gynybą, kai jie keitėsi ginamaisiais. Nuo trečiojo kėlinio vidurio iki jo pabaigos mums didelį postūmį davė antrasis penketas ir todėl sumažinome deficitą. Mes laimėjome antrąją dalį, mes kovėmės visas rungtynes ir tai yra labai svarbu.

– Tomas Dimša ir Marekas Blaževičius nežaidė šiame turnyre. Ar tai reiškia, kad jie nebus pagrindinėje sudėtyje, kuomet prasidės sezonas?

– Negaliu į tai atsakyti, bet krūvio paskirstymas yra labai svarbus. Būtent dėl šios priežasties turime labai gilią sudėtį. Jei žiūrėsime į praėjusį sezoną, Eurolygoje taikėme 9-10 žaidėjų rotaciją, LKL naudojome visus 12 žaidėjų, o krepšininkų žaidimo laikas svyravo nuo 15 iki 20 minučių.

Šis sezonas bus itin panašus. Mes turėsime žiūrėti žaidėjų minutes ir trumpinti rotaciją Eurolygoje. Tai yra mano darbo dalis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramas

Ramas  portretas
Nu ka As sakiau o sakiau kad gaus ir dar ne nuo vienu invalidai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių