Quantcast

Išeities ieškantis J. Zdovcas: mano sąžinė yra švari

Nors ant nosies svarbi Eurolygos akistata su "Monaco" komanda, "Žalgirio" treneriui Jure Zdovcui tenka atlaikyti nemalonius klausimus ne tik apie rungtynes, bet ir apie savo ateitį Kaune.

Devyni pralaimėjimai Eurolygoje paeiliui sujaukė visą J. Zdovco įdirbį. Prieš tai tris pergales iškovojęs slovėnas, sirgalių akyse iš "Žalgirio" gelbėtojo virto dar vienu nuvylusiu specialistu.

Tačiau kad ir kaip būtų sunku, strategas rankų nenuleidžia ir Monake sieks nutraukti nemalonią seriją.

– Ką naujasis "Monaco" treneris Saša Obradovičius pakeitė nuo pirmosios jūsų tarpusavio akistatos šį sezoną?

– Trenerį gerai pažįstu. Pirmoje akistatoje Saša buvo su komanda praleidęs tik dieną. Nuo to laiko nebuvo daug pokyčių. Jis pasitiki siauresniu žaidėjų ratu, verčiasi trumpesne rotacija. "Monaco" gretose yra 15 žaidėjų, o rotacijoje naudoja tik 8–9. Treneris suteikia dar daugiau laisvės Mike‘ui Jamesui. Jis sugebėjo gerai prisitaikyti prie komandos, tai rodo ir pergalės.

– M.Jamesas prieš jūsų komandą pagerino rezultatyvių perdavimų rekordą. Kaip įmanoma jį sustabdyti?

– Gali būti, kad per pirmąjį mačą buvome per daug susikoncentravę į jį rungtynių pradžioje, nes jis dažniau iniciatyvos ieško susitikimo pabaigoje. Iki ilgosios pertraukos jis daugiau ieško komandos draugų. Turime būti susitelkę į visus žaidėjus, tačiau paskutinėmis minutėmis skirti jam papildomo dėmesio.

– Ar yra situacijų, kurios verčia prancūzus puolime jaustis nepatogiai?

– Jie daug mačų sužaidė rezultatyviai, taip pat ir Prancūzijos pirmenybėse. Peržiūrėjome pirmas rungtynes, turime gerų iškarpų, kuriose apribojome juos komandine gynyba. Jie bandė ieškoti spragų mūsų gynyboje, turime tai priimti asmeniškai ir duoti daugiau. Turime ir labiau kontroliuoti ir savo puolimą, nes atkovoję kamuolį jie puola greitai.

– Donato Motiejūno vaidmuo Monake išaugo. Ar būtent dėl naujo trenerio jis demonstruoja gerą formą?

– Jis ir anksčiau žaidė daug. Žinau tai, nes ruošėmės žaisti prieš jį. Yra daug pikenrolo situacijų, susikeitimų, o jis turi daug ginklų, gali žaisti veidu ir nugara į krepšį, mesti iš toli. Donatas patenka į tą siaurą rotaciją.

– "Žalgiriui" tenka atlaikyti dvigubą savaitę. Ar nebandėte derėtis dėl akistatos Monake nukėlimo į penktadienį?

– Manau, kad apie tai buvo kalbėta. Mums šį sezoną nesiseka, traumos, ligos, dabar vykstame į Monaką, kur jie jau kurį laiką mūsų laukia. Ką daryti? Tikiu, kad rasime koncentracijos sužaisti gerai.

– Kokia yra Janio Strelnieko ir Manto Kalniečio sveikata?

– Jie dar nėra pasiruošę šimtu procentų ir abu liks Kaune. Tikimės, kad po rungtynių Monake turėsime keletą dienų, kad įvestume juos į procesą.

– Ar nerimaujate dėl savo ateities Kaune?

– Tikėjausi šito. Po tiek pralaimėjimų tai yra normalus klausimas. Nesijaudinu, dirbu geriausiai kaip galiu ir mano  sąžinė rami.


Šiame straipsnyje: Jure ZdovcasKauno Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanga

Vanga portretas
Fiasko! Bet ar kaltas treneris , kad turi tokį sąstatą ?Ryškiai susireikšminusi ir dugną pasiekusi vadyba.

Nuomonė

Nuomonė  portretas
Susireikšmino Paulius kaip komandos savininkas.Reikėtu jam periiimti trenerio Darbai.

mano nuomone

mano nuomone portretas
turėtu pats jausti ,kad laikas pasišalint,per tiek laiko naudos jokios
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių