Quantcast

Darbas dviem frontais K. Maksvyčio nebaugina

Kazys Maksvytis vos prieš kelias dienas rovėsi plaukus dėl apmaudaus Permės "Parmos" ekipos pralaimėjimo FIBA Čempionų lygos atrankos finale, o vakar jau dėliojosi Lietuvos rinktinės planus.

Namų darbų – marios

"Laukia namų darbai. Pirmas – surinkti trenerių štabą. Vėliau sudarysime žaidėjų sąrašą, pristatysime pasiruošimo planą", – vardijo K.Maksvytis.

Naujasis Lietuvos rinktinės strategas nuotolinėje spaudos konferencijoje išsamiau papasakojo apie artimiausius planus.

Pirmas krikštas lauks lapkričio mėnesį, kai nacionalinė komanda pradės 2023 m. pasaulio čempionato atrankos varžybas. Mūsiškių oponentai grupėje nebus patys grėsmingiausi, bet po skysto pasirodymo 2022 m. Europos čempionato atrankos varžybose jiems silpnų varžovų nebeliko. K.Maksvyčio vyrų lauks Čekijos, Bulgarijos bei Bosnijos ir Hercegovinos ekipos.

"Bus sudėtinga, nes rinktinę čiupinėsiu tik tris keturias dienas ir jau reikės žaisti. Pirmas turas bus labai svarbus, tad reikės surinkti visus geriausius žaidėjus", – pripažino jis.

K.Maksvytis neslėpė nemažai įgaliojimų ir atsakomybės suteiksiantis savo asistentų štabui, kurį jau daugmaž išsirinko, tačiau, kol negauti galutiniai patvirtinimai, skelbti neskubės. Tikėtina, kad ši informacija bus pateikta kitą savaitę.

Grąžins pažįstamus veidus

Kur kas daugiau klausimų kyla renkantis rinktinės žaidėjus. Naujasis ekipos vedlys neneigė, kad vertindamas kandidatus kalbėsis ir su buvusiu komandos vairininku Dariumi Maskoliūnu.

"Apsikeitėme tik formaliomis žinutėmis. Vėliau pats susisieksiu su juo ir pasidalysime informacija apie rinktinės užkulisius bei galimą žaidėjų sudėtį", – pasakojo K.Maksvytis.

Bus sudėtinga, nes rinktinę čiupinėsiu tik tris keturias dienas ir jau reikės žaisti.

Jo teigimu, tarp rinktinės kandidatų bus ne vienas jo auklėtinis iš jaunimo amžiaus grupėje triukšmavusios 1992-ųjų gimimo kartos. Su Jonu Valančiūnu, Edgaru Ulanovu ir kitais K.Maksvytis tapo pasaulio bei Europos jaunimo čempionu. Be to, nacionalinėje komandoje turėtų pasirodyti ir keli joje jau buvę, tačiau dėl skirtingų priežasčių dingę veidai.

"Bandysiu sugrąžinti Adą Juškevičių. Jis bus labai reikalingas tuomet, kai nebus pagrindinių žaidėjų, o mums reikės gerų rezultatų, todėl reikės pažįstamų krepšininkų, kurie žino, kokia sistema. Bendravau ir su Donatu Motiejūnu, kuris taip pat turėtų būti rinktinėje", – atskleidė pašnekovas.

Vienas "Parmos" ekipos lyderių 32 metų A.Juškevičius po kelių nesėkmingų bandymų patekti į galutinę rinktinės sudėtį svarbiausiuose turnyruose pats pasitraukė iš ekipos.

Vakar 31-ąjį gimtadienį šventęs D.Motiejūnas trumpam buvo grįžęs į D.Maskoliūno vadovaujamą rinktinę, bet po kelių blankių pasirodymų nebuvo įtrauktas į olimpinės atrankos dalyvių sąrašą. Šį sezoną 213 cm ūgio puolėjas pradėjo radikaliais pokyčiais – po Kinijoje praleistų metų sugrįžo į Eurolygą ir ikisezoninėse rungtynėse yra vienas "Monaco" klubo ramsčių.

K.Maksvytis prasitarė užsivilkti rinktinės marškinėlius siūlysiąs ir kitam savo auklėtiniui "Parmos" klube – Eigirdui Žukauskui. 29-erių metų 206 cm ūgio puolėjas nėra žaidęs rinktinėje, bet klube pasižymi itin naudingu ir universaliu žaidimu.

Atsakomybės nebijo

K.Maksvyčiui darbas su nacionaline komanda taip pat taps debiutu aukščiausio rango rinktinių turnyruose. Nenuostabu, kad trenerio pečius užguls didžiulė atsakomybė. Nepaisant to, vairininkas kinkų nedrebina.

"Be abejonės, reikia priprasti prie vyrų rinktinės trenerio vardo. Atsakomybę esu pajautęs jaunimo čempionatuose. Juk visada buvau po didinamuoju stiklu, nes čempionatai vyko Lietuvoje ir Latvijoje, ir visada iš mūsų reikalavo tapti čempionais. Žinau, kad visi treneriai pradeda panašiai, po pralaimėjimų būna ir nemalonių akimirkų, bet aš norėjau to. Norėjosi pratęsti tą istoriją su mano jaunimo rinktine, kuri dabar pasiekė savo piką", – prisipažino jis.

Treneris pabrėžė nebijąs LKF naujosios vadovybės keliamų aukštų tikslų rinktinei, nes mūsų šalies komanda visuomet privalo siekti medalių, nesvarbu, kokio rango turnyruose žaistų. Neišgyvena K.Maksvytis ir dėl darbų derinimo, nes dirbant vien rinktinėje susidarytų ilgos pauzės be aktyvios veiklos, o treniruojant klubą vairininkas visuomet lieka geros profesinės formos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių