Quantcast

D. Saboniui trauma – nė motais: žengė į aikštę, pelnė 31 tašką

Domantas Sabonis, rungtyniavęs su įtvaru ant dešinės plaštakos, vis tiek svariai prisidėjo prie Sakramento „Kings“ komandos pergalės Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate.

Grįžo į rikiuotę

D. Sabonis susižeidė gruodžio 23-iąją per rungtynes su Vašingtono „Wizards“, bandydamas sustabdyti varžovų žaidėją Bradley Bealą. Lietuviui buvo diagnozuotas dešinio nykščio raiščio avulsinis lūžis.

Tačiau 28 d. Domantas grįžo į kovos rikiuotę, Sakramento krepšininkai savo arenoje, stebint 17 985 žiūrovams, 127:126 (24:40, 38:35, 32:30, 33:21) palaužė Denverio „Nuggets“ ekipą.

D. Sabonis pelnė 31 tašką (pataikė 10/16 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 5/8 baudų metimų), dešimt kartų atkovojo ir sykį perėmė kamuolį, atliko penkis rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovo metimą.

Nors lūžęs pirštas, Domas vis tiek žengia į aikštę ir kaunasi. Tai liudija jo didelę ištvermę ir jėgą.

Lietuvis į pergalę „Kings“ vedė kartu su D'Aronu Foxu (31 tšk.) ir Maliku Monku (33 tšk.).

„Nors lūžęs pirštas, Domas žengia į aikštę ir kaunasi. Tai liudija jo didelę ištvermę ir jėgą. Domas visada dega noru laimėti“, – po rungtynių sakė D'A. Foxas.

Vakarų konferencijoje Sakramento klubas (18 pergalių, 15 pralaimėjimų) – šeštas.

Kitos „Kings“ rungtynės numatytos gruodžio 31-ąją, varžovas – Jutos „Jazz“ (19-18, devinta vieta Vakarų konferencijoje).

Jonas nesusitvardė

Per Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Minesotos „Timberwolves“ komandų mačą teisėjai skyrė iš viso devynias technines ir dvi nesportines pražangas.

Buvo nubaustas ir „Pelicans“ legionierius Jonas Valančiūnas.

Naujojo Orleano krepšininkai namuose, stebint 18 669 sirgaliams, 119:118 (24:28, 25:27, 37:33, 33:30) palaužė svečius iš Minesotos.

Lietuvis pelnė 12 taškų (4/9 dvitaškių, 4/4 baudų metimų), vienuolika kartų atkovojo kamuolį, atliko du rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovo metimą.

Ketvirtą kėlinį Jonas susistumdė su „Timberwolves“ žaidėju Austinu Riversu, teisėjai abiem skyrė po techninę pražangą. Vėliau A. Riversas buvo nubaustas ir už nesportinį poelgį.

Varžovai: J. Valančiūnas susistumdė su „Timberwolves“ žaidėju A. Riversu. / „Scanpix“ nuotr.

„Pelicans“ klubas (22-12) – Vakarų konferencijos lyderis. Gruodžio 31-ąją J. Valančiūno laukia mūšis su Filadelfijos „76ers“.

Peštynės Detroite

Emocijos veržėsi per kraštus Detroite, kur „Pistons“ susitiko su Orlando „Magic“ ekipa.

Antrą kėlinį už peštynes iš aikštės buvo išvyti Moritzas Wagneris („Magic“) ir Killianas Hayesas su Hamadou Diallo (abu – „Pistons“).

Be to, NBA sankcijos gresia dar aštuoniems „Magic“ žaidėjams, stryktelėjusiems nuo atsarginių suolo ir įsivėlusiems į konfliktą.

„Pistons“ savo arenoje šventė pergalę 121:101.

Detroito klubas (9 ir 28) – Rytų konferencijos autsaideris (penkiolika vieta), Orlando komanda (13 ir 23) – trylikta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Art

Art portretas
Grybu grybas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių