Quantcast

D. Sabonis įgūdžių rungtyje eliminavo čempioną, bet krito finale

  • Teksto dydis:

Domantas Sabonis liko per plauką nuo pirmojo trofėjaus NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje. „Įgūdžių iššūkio“ konkurse lietuvis finale nusileido Majamio „Heat“ ekipos aukštaūgiui Bamui Adebayo.

Abu „Visų žvaigždžių“ savaitgalio debiutantai į finalą pateko pranokę labiau patyrusius varžovus ir lemiamame etape žengė koja kojon.

Adebayo turėjo minimalų pranašumą po driblingo, perdavimo ir metimo iš po krepšio, todėl pirmesnis išmetė tritaškį. Visgi pirmieji abiejų žaidėjų metimai skriejo pro šalį, tada po antrųjų metimų kamuoliai atsimušė vienas į kitą, kol galiausiai Adebayo pataikė savo trečiąjį metimą.

„Turėjau antrąjį metimą mesti gerai, – po konkurso kalbėjo D. Sabonis. – Paskubėjau, kad numuščiau jo kamuolį, nes jis metė prieš mane, bet reikėjo mesti normaliai.“

 

 

Adebayo šį sezoną yra pataikęs vos vieną tritaškį iš 11, tačiau šiame konkurse realizavo 3. Jo galimybės laimėti šį konkursą buvo vertinamos prasčiausiai.

„Perskaičiau žinutę tviteryje, kad mano galimybės Vegase buvo vertinamos blogiausiai, – sakė Adebayo. – Taigi, kas už mane statėte, tikiuosi, kad gausite pinigus.“

Sabonis taip pat neblizga pataikymu iš toli, realizuodamas tik 22,4 proc. tritaškių, tačiau prieš konkursą sakė labiausiai jaudinęsis dėl perdavimų.

„Buvo smagu. Tiesą sakant, nervinausi, buvau susikaustęs, bet tai – puiki patirtis, – kalbėjo Indianos „Pacers“ puolėjas. – Buvo jauduliuko, kad neįmesiu kamuolio į krepšį, bet pasisekė, bet kiekvieną kartą.

Manau, kad tai – sunkiausia. Per treniruotę visi bandė įmesti ir visi gynėjai neįmetė.

 

 

Pakeliui į finalą D. Sabonis pranoko pernykštį laimėtoją, Bostono „Celtics“ puolėją Jaysoną Tatumą, ir Milvokio „Bucks“ gynėją Khrisą Middletoną.

Pirmajame etape Sabonis pranašumą įgijo iš karto pataikęs kamuolį pro apvalią skylę į specialų stovą. Aplenkęs J. Tatumą, jis pirmiau įdėjo iš viršaus, tačiau tada kamuolys atsimušė į varžovo koją ir abu krepšininkai išsilygino.

D. Sabonis ir J. Tatumas tada prametė po vieną tritaškį, o lietuvis realizavo antrąjį ir taip žengė į pusfinalį.

Pusfinalyje su Khrisu Middletonu vyko lygi kova, kol amerikietis pametė kamuolį, besivarydamas jį link krepšio. Sabonis tada pirmiau įdėjo iš viršaus ir nubėgo mesti tritaškio. Abu krepšininkai prametė po tris tolimus metimus ir Sabonis triumfavo pataikęs ketvirtąjį.

Prieš konkursą visi jo dalyviai buvo suskirstyti į poras ir aukštaūgiams iš karto sekėsi geriau. Adebayo eliminavo Bruklino „Nets“ gynėją Spencerį Dinwiddie, Pascalis Siakamas pranoko Patricką Beverley, o Khrisas Middletonas – Shai Gilgheos-Alexanderį.

Pusfinalyje Adebayo buvo geresnis už Siakamą.

Finale kovėsi du aukščiausi konkurso dalyviai – Sabonio ūgis siekia 211 cm, Adebayo – 208 cm.

„Tai rodo, kaip žaidimas keičiasi, kaip aukštaūgiai gali varytis kamuolį, perduoti, žaisti daugiau kaip įžaidėjai“, – sakė Sabonis.

Visą savaitgalį Čikagoje Domantą lydi klausimai ir palyginimai su tėčiu Arvydu, ne išimtis – ir po šio konkurso. Paklaustas, kaip būtų sekęsi šiame konkurse jo tėčiui, Domantas atsakė su šypsena veide: „Gal būtų geriau atrodęs perduodamas kamuolį ir mesdamas jį į krepšį, bet nežinau, kaip greitai būtų bėgęs.“


Šiame straipsnyje: Domantas SaboniskrepšinisNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių