Quantcast

D. Sabonį nustebino varžovų bejėgiškumas: neteko matyti nieko panašaus, ypač profesionaliame lygyje

  • Teksto dydis:

Fantastiškai po nugaros problemų, o tuo pačiu ir į buvusią karjeros stotelę Oklahomą sugrįžęs Domantas Sabonis liko nustebęs tiek savo pajėgumu, tiek „Thunder“ bejėgiškumu.

Lietuvis į rungtynių ritmą grįžo praleidęs šešis mačus, bet tai jam nesutrukdė siautėti ant „Chesapeake Energy“ parketo. 24-erių puolėjas dar per pirmąją mačo dalį surinko trigubą dublį – 22 taškus, 11 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

D. Saboniui artėjant įspūdingo pasiekimo link, jį per minutės pertraukėlę įspėjo bendražygis Mylesas Turneris.

„Mylesas priėjo ir pasakė, jog „tau tetrūksta dar dviejų (rezultatyvių perdavimų)“. Perklausiau jo, ką turi omeny, ir tuomet supratau, – spaudos konferencijoje kalbėjo D. Sabonis. – Mes toliau tiesiog žaidėme savo žaidimą. Bandžiau rasti atsilaisvinusius komandos draugus, kurie ir pataikė metimus.“

D. Sabonis finišavo su 26 taškais (8/10 dvit., 2/3 trit., 4/6 baud.), 19 atkovotų kamuolių ir 14 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis rodiklis – naujasis karjeros rekordas.

Lietuvos rinktinės puolėjas tuo pačiu savo pavardę įsirašė prie Nikola Jokičiaus ir Russello Westbrooko kompanijos, kuriems vieninteliams dar iki ilgosios pertraukos yra pavykę užfiksuoti trigubą dublį, kai nuo 1997-1998 m. sezono buvo pradėta vesti rungtynių seka.

„Pacers“ Oklahomoje artėjo prie didžiausios visų laikų NBA pergalės, kai ketvirtojo kėlinio viduryje pirmavo net 67 taškais (149:82), bet tuomet „Thunder“ surinko 10 taškų ir išvengė antirekordinio įrašo NBA istorijoje.

Indianapolio ekipa svečiuose triumfavo 152:95 ir laimėjo didžiausiu pranašumu klubo istorijoje.

Didžiausią visų laikų pergalę – 68 taškų pranašumu – 1991 metais užfiksavo Klivlando „Cavaliers“ prieš Majamio „Heat“.

„Neteko matyti nieko panašaus, ypač profesionaliame lygyje, – tęsė D. Sabonis. – Bet mes tiesiog smaginomės aikštelėje. Didžiąją rungtynių dalį net nekreipėme dėmesio į rezultatą. Žaidėme savo puolimą, stengėmės išlikti agresyviais, o tuomet geri dalykai nutinka.“

Dvi savaites nežaidęs D. Sabonis aikštėje praleido 30 minučių ir liko maloniai nustebintas savo kūno reakcijos į krūvį.

„Nustebau pirmajame kėlinyje, kuomet nejaučiau nuovargio, – sakė D. Sabonis. – Galvojau, jog labiau padusiu, tačiau trenerių štabas atliko puikų darbą išlaikydami mane ritme.“

Mintimis grįždamas į prabėgusią atkarpą be krepšinio, D. Sabonis tikino, jog lengva nebuvo.

„Pirmas 3-4 dienas negalėjau būti su komanda, pasikelti iš lovos ar daugiau pajudėti, – kalbėjo D. Sabonis. – Per dienas pavaikščiodavau labai minimaliai. Kai tik skausmai aprimo, grįžau į treniruotes, pradėjau atlikinėti metimus ir procedūras. Taip po truputį pavyko įsibėgėti.“

„Nežinau, kaip susižeidžiau. Vieną rytą važiavau testuotis ir skausmas pakirto mane“, – apie kilusias nugaros problemas pasakojo D. Sabonis.


Šiame straipsnyje: Domantas SabonisThunder

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių