Quantcast

D. Maskoliūnas: neįsižeiskite, bet stipriausias – „Žalgiris“

  • Teksto dydis:

Visi šią vasarą turėję vykti Europos jaunimo krepšinio čempionatai yra atšaukiami. Toks drastiškas sprendimas, patvirtintas "FIBA Europe" valdybos posėdyje, palies ir Lietuvą, kurioje vasarą turėjo vykti Europos vaikinų jaunimo pirmenybės.

Anot Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus-direktoriaus Mindaugo Špoko, toks sprendimas yra skaudus, bet logiškas.

"Labai gaila dėl jaunimo čempionatų, turėjome geras komandas, bet sveikata yra svarbiausia. Nukelti čempionatus vėlesniam laikui yra sudėtinga, nes neaišku, kokia situacija bus rudenį, kaip vyks judėjimas tarp valstybių ar bus galima apskritai vykdyti renginius", – teigė M.Špokas.

Šią vasarą Klaipėdoje turėjo vykti Europos vaikinų jaunimo (iki 20 metų) pirmenybės, o Lietuvos rinktinei turėjo vadovauti Gediminas Petrauskas.

Planuojama, kad penkios vietos į 2021-ųjų pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionatą Europos rinktinėms bus išdalytos pagal FIBA vaikinų reitingą. Lietuva šiame reitinge šiuo metu užima trečią vietą tarp Europos komandų ir patektų į finalinį etapą.

O Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės svarbiausias startas – Tokijo olimpiada nusikėlė metams į priekį. Rinktinės vyriausiasis treneris ir Kauno "Žalgirio" trenerio asistentas Darius Maskoliūnas padėties dėl to nedramatizuoja. Krepšinio komentatoriaus Vaido Čeponio tinklalaidėje "Čeponio podcastai" jis prisipažino, kad, atsiradus papildomiems metams pasirengti žaidynėms, rimtai svarstytų į komandą įtraukti ir Lietuvos pilietybės siekiantį Igną Brazdeikį, tačiau atmetė galimybes nacionalinėje komandoje pamatyti natūralizuotus užsienio žaidėjus.

"Norėtųsi pamatyti jį gyvai. Vien tai, kad jis mėtomas iš komandos į komandą (iš NBA į antrinę lygą), jau šį bei tą sako apie jį. O kuo daugiau konkurencijos, tuo visiems geriau… Bet esu prieš užsieniečius Lietuvos rinktinėje, mes turime užtektinai savo talentų ir visada kažkaip pasipildome", – teigė treneris.

V.Čeponio kartu su "Betsafe" rengiamoje tinklalaidėje buvo paliesta ir jau kovo viduryje sustabdyto Lietuvos krepšinio lygos sezono tema.

"Lai nesupyksta mūsų priešininkai, bet "Žalgiris" dabar yra geriausias Lietuvoje. Sezonas taip būtų ir pasibaigęs. Nesiimu dėlioti kitų vietų, bet mes ir taip būtume tapę čempionais. Mums gali įkąsti bet koks klubas, bet nugalėti mus serijoje yra neįmanoma", – įsitikinęs "Žalgirio" trenerio asistentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Stipriausi EURAI....

DDD

DDD portretas
Pilna nesamonė

Gytautas Vrubliauskas

Gytautas Vrubliauskas portretas
Nesutinku! Neptūnas stipriausias ir taškas. Džiaz-mast-gou-on.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių