Quantcast

D. Adomaitis: apie antrą vietą niekas net nesvajojo

Prieš sezoną daugelis Klaipėdos „Neptūną“ buvo nurašę. Niekas nesitikėjo, kad į mirtininkų grupę patekusi uostamiesčio komanda kovos taip garbingai ir Europos taurės F grupėje užsitikrins antrąją vietą.

Klaipėdiečiai devintojo turo rungtynėse namuose 82:75 nugalėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, o šeštoji pergalė garantavo vietą kitame etape.

Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis pripažino, kad tikėtis tokio rezultato prieš sezoną būtų buvę naivu.

Apie rungtynes: Noriu padėkoti vyrams už energiją, kovą ir išpildymo to, ko prašiau. Sirgaliai yra mūsų šeštas žaidėjas ir jie mums labai padeda. Džiaugiamės, kad pavyko kontroliuoti visas rungtynes. Žaidėme prieš komandą, kuri praėjusį sezoną rungtyniavo Eurolygoje, o šiemet taip pat demonstruoja gerus rezultatus. Jie moka žaisti išvykose. „Nižnij Novgorod“ yra vieninteliai, kurie svečių aikštėje nugalėjo Jeruzalės „Hapoel“ ekipą.

Apie antrąją vietą: Prieš sezono pradžią, kuomet sužinojome, kokie mūsų laukia varžovai, apie antrą vietą niekas net nesvajojo. Džiaugiuosi, kad vyrai suprato, jog reikia žaisti varžybas po varžybų. Rungtynes svečiuose laimėjome tik brandaus žaidimo dėka.

Apie tolimesnį etapą: Likusios vienerios grupės rungtynės nėra formalumas. Atvirai pasakius, net nesidomėjau, kas bus toliau. Koncentravomės tik šioms rungtynėms. Mums svarbiausia reikai stabilizuoti savo žaidimą. Negalime žaisti varžybų prastai, kuomet prieš tai sužaidžiame du gerus mačus.

Apie pergales namų arenoje: Europos taurėje labai svarbu laimėti namuose. Kuomet suklupome namuose, buvome priversti laimėti svečiuose. Pergalė Žemutiniame Naugarde buvo psichologiškai svarbi.Tai buvo didelės valios pastangomis iškovota pergalė.

„Nižnij Novgorod“ komandos vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis po mačo pripažino, kad jo žaidėjai nebuvo pakankamai agresyvūs.

„Kelionė į Klaipėdą buvo sunki, nes turėjome sudėtingą skrydį. Fiziškai buvome pasiruošę gerai. Nesitikėjome, kad „Neptūnas“ gali kažkuo nustebinti. Klaipėdiečiai mačą pradėjo agresyviai, o mes tam nebuvome pasiruošę. Pirmajame kėlinyje mes metėme tik vieną baudą. Mums trūko agresyvumo. Taip pat mums reikėjo rotuoti žaidėjus, nes kai kurie negalėjo rungtyniauti. Net mažasis Ewingas kelis kartus nustūmė mūsų didesnius žaidėjus. Vėliau pagerinome žaidimą, turėjome labai geras progas pelnyti taškus, tačiau tuo nepasinaudojome“, – po mačo kalbėjo Bagatskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga-

vanga- portretas
Na Bagatskis tai pasirode visu grazumu! Latvis ,treniruojantis rusu komanda, taip atidirbinejo savo darbdaviams , zaisdamas Lietuvoje, kad daresi slykstu. Kur kvepia pinigais, ten savigarbos nelieka? Nieko sau BRALIUKAS!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių