Quantcast

Čempionatas dar vyksta, o reguliaraus etapo nugalėtojas jau aiškus

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-Vikinglotto) reguliarusis čempionatas dar nesibaigė, o pirmenybių nugalėtojas jau aiškus. Pirmąją vietą pirmajame čempionato etape užsitikrino Jonavos „CBet“ klubas.

Virgilijaus Šeškaus auklėtiniai laimėjo jau 23-ejas iš 25 rungtynių ir tapo nebepavejami varžovams. Nors jonaviečių šią savaitę viena po kitos laukia principinės akistatos išvykoje su artimiausiais  persekiotojais – Šakių „Vyčiu“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kad ir kaip jos pasibaigtų, „CBet“ išsaugos lyderių pozicijas.

Ramią situaciją jonaviečiams užtikrino triuškinamas laimėjimas savo aikštėje - 96:66 prieš Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ekipą. Nors jaunieji klaipėdiečiai šį sezoną pateikė ne vieną netikėtumą, jie šeimininkams nepasipriešino. Kur kas labiau patyrę „CBet“ krepšininkai ant parketo žengė be Edvino Šeškaus ir Gedimino Žalalio, bet netekčių nepajautė. Jie nuo pat pirmųjų minučių rovė į priekį 14:0, o netrukus jau pirmavo triuškinamai. Puikiai pataikydami tritaškius (57 proc.) šeimininkai dominavo aikštėje. Po buvusio „Šiaulių“ krepšininko, dar šį sezoną rungtyniavusio Lietuvos krepšinio lygoje Aurimo Urbono dėjimo jų persvara išaugo iki 30 taškų (73:43). Ypač ryškiai aikštėje žibėjo legionieriai – aukštaūgis Kahlilas Thomasas pelnė 25 taškus, pataikydamas net 12 dvitaškių iš 14. Amerikietis sugriebė 8 kamuolius bei surinko 26 naudingumo balus. Kitas legionierius Liamas O'Reilly pasižymėjo 14 taškų. Laimonas Kisielius pridūrė 12 taškų, Tomas Delininkaitis 11 (7 rezultatyvūs perdavimai), Nojus Pankratjevas 10.

„Neptūnui-Akvaservis“ daugiausia taškų pelnė Lukas Kreišmontas 12, Adomas Sidarevičius 9, Gabrielius Mažeika ir Mintautas Mockus po 8.

Klaipėdiečiai su 10 pergalių ir 18 pralaimėjimų rikiuojasi 12-ti ir yra nepavejami žemiau esančioms ekipoms, o tai garantuoja vietą aštuntfinalyje. Įkandin lyderių trejeto žengia žemaičiai iš Telšių (18 pergalių ir 7 nesėkmės), Kauno „Žalgirio“ dubleriai (18 ir 10) bei dar vieni žemaičiai iš Gargždų (16 ir 10). Palangos „Kuršių“ sąskaitoje yra 15 laimėjimų ir 12 nesėkmių, „Šilutės“ – 11 ir 14, o pastaruoju metu formą gerinančio NKL naujoko Vilkaviškio „Perlo“ – 12 ir 15.


Šiame straipsnyje: NKLkrepšinisJonavos Cbet

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių