Quantcast

Buvo įspūdingas krepšinio šou: „Žalgiris“ susigrąžino Lietuvos čempionų titulą

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ komanda po metų pertraukos susigrąžino Lietuvos čempionų titulą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai lemiamose „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynėse namuose rezultatu 97:87 (23:24, 23:21, 24:24, 27:18) įveikė Vilniaus „Rytą“ ir seriją laimėjo rezultatu 3:2.

Dešimčia pelnytų taškų iš eilės dvikovą Kaune pradėjo Isaiah Tayloras, bet pirmoje kėlinio pusėje geriau veikė varžovų puolimas – 10:13. Vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Lukas Lekavičius, du tolimus metimus vieną po kito paleido Rolandas Šmitas, tritaškį iš kampo smeigė Dovydas Giedraitis, o I.Tayloras įmetė dar vieną dvitaškį – 23:24.

Savo šou dar penkiais taškais pratęsė I.Tayloras, po du taškus pridėjo Karolis Lukošiūnas ir L.Lekavičius, o R.Šmitas smeigė dar vieną tritaškį – 35:33. Per likusią kėlinio dalį žalgiriečiai taškus rinko tik baudų metimais: po du realizavo Laurynas Birutis, R.Šmitas, A.Butkevičius,  Kevarriusas Hayesas ir I.Tayloras, o vieną įmetė Edgaras Ulanovas – 46:45.

Į devynis varžovų iš eilės pelnytus taškus septyniais taškais atsakė A.Butkevičius, reidą po krepšiu surengė Ignas Brazdeikis, o E.Ulanovas smeigė tritaškį – 58:56. Kapitonas ir I.Brazdeikis pridėjo po du baudų metimus, dar penkis taškus iš eilės surinko A.Butkevičius, o kėlinį tritaškiu iš kampo užbaigė L.Lekavičius – 70:69.

Septynis taškus pirmoje lemiamo ketvirčio pusėje surinko I.Brazdeikis, D.Giedraitis smeigė tritaškį, o metimu iš po krepšio pasižymėjo I.Tayloras – 82:77. A.Butkevičius neklydo prie baudų metimo linijos, I.Tayloras tuomet pasižymėjo devyniais taškais iš eilės, du baudų metimus taip pat realizavo E.Ulanovas, o dvitaškiu pergalę įtvirtino I.Tayloras – 97:87.

„Žalgiris“: I.Tayloras 32 (5 atk. kam.), A.Butkevičius 16, I.Brazdeikis 11, R.Šmitas 11, E.Ulanovas 8, L.Lekavičius 7, D.Giedraitis 6, K.Hayesas 2, L.Birutis 2, K.Lukošiūnas 2, T.Dimša 0, T.Cavanaugh 0.

„Rytas“: K.McCullumas 20, M.Fosteris 17, E.Fridrikssonas 13.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisrytasLKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalgirinis

Zalgirinis portretas
Zalgeris yra megejai buti paskutiniais eurolygoje. Su tuo ir sveikiname.

Fui zalgiris

Fui zalgiris portretas
Nekenciu zalgirio visa sirdimi!

O tai džiaugsmas

O tai džiaugsmas portretas
Su biudžetu didesniu nei visos lygos komandas kartu paėmus - vos išstenėjo lemiamose rungtynėse..
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių