Quantcast

A. Butkevičius: negalime leisti varžovams pajausti žaidimo

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje įvyks septintasis Europos taurės reguliaraus sezono turas. Vilniaus „Rytas“ ruošiasi dar vienam itin svarbiam mūšiui – į Vilniaus „Siemens“ areną atvyksta Kazanės „Unics“. Prieš antrąją šio sezono tarpusavio akistatą, Arnas Butkevičius oficialiai klubo svetainei „rytasvilnius.lt“ papasakojo apie reabilitaciją po traumos, banguotą sezono pradžią ir artėjančią dvikovą Europos taurėje.

26-erių klaipėdietis Arnas Butkevičius per pastarąsias šešerias dvikovas Europos taurėje aikštelėje vidutiniškai praleidžia 22 minutes, per kurias įmeta 6 taškus, atkovoja 4 kamuolius ir surenka 6 naudingumo balus.

Praėjusią savaitę „Betsafe-LKL“ rungtynėse su „Skycop“ ekipa jis surinko 30 naudingumo balų ir tapo naudingiausiu savaitės žaidėju.

– Įsibėgėja antras turas. Kaip vertinate komandos pasirodymą Europos taurėje?

– Manyčiau, kad rezultatas neblogas, tačiau iš savęs tikėjomės daugiau. Pergalių ir pralaimėjimų santykis atspindi mūsų banguotą žaidimą. Pralaimėjimas Frankfurto „Skyliners“ ekipai verčia sakyti, jog pasirodymas kol kas yra vidutiniškas, nes žinome, kad šį mačą tikrai turėjome laimėti. Nelaimėjome todėl, kad nesugebėjome įvykdyti žaidimo plano ir per daug rėmėmės individualiu žaidimu.

– Ruošiatės dar vienai dvikovai Europos taurėje. Kuo skiriasi pasiruošimas Europos taurės dvikovoms palyginus su „Betsafe-LKL“?

– Asmeniškai tikrai nematau didelio skirtumo nusiteikimo požiūriu. Didžiausias skirtumas tarp Europos taurės ir „Betsafe-LKL“ yra tas, kad žaisdamas Lietuvos čempionate didelę dalį savo varžovų pažįsti, nes su jais varžaisi jau daugelį metų, o Europos taurėje yra kur kas daugiau nežinomų žaidėjų.

– Kas lėmė gerą asmeninį pasirodymą Prienuose?

– Kiekvienai akistatai ruošiuosi taip pat ir dedu vienodas pastangas. Stengiuosi vykdyti trenerio nurodytą planą. Rungtynėse su Prienų „Skycop“ pavyko perimti kelis kamuolius, sugebėjau atsikovoti kamuolius puolime ir pamažu pradėjau rinkti taškus. Nemanyčiau, kad kažką dariau kitaip, tiesiog labiau pasisekė sumesti savuosius metimus ir pasinaudoti varžovų suteiktomis progomis. Šiuo metu aikštelėje jaučiuosi tikrai gerai ir galima teigti, jog esu pasiekęs optimalią sportinę formą.

– Laukia antroji dvikova su Kazanės „Unics“. Kokį įspūdį apie šią komandą  susidarėte po akistatos Rusijoje?

– Tai yra komanda, kuri turi labai daug individualiai stiprių žaidėjų. Gynyboje turime būti susikaupę, nes kiekvienas jų žaidėjas gali pridaryti nemalonumų. Norėdami nugalėti šią ekipą, visas rungtynes turime išlikti itin susikoncentravę ir negalime leisti jiems pajusti savo žaidimo. Būtina vengti žioplų klaidų ir individualaus žaidimo.

– Praėjusį sezoną ilgą laiką nežaidėte dėl traumų, o šiuo metu ši problema yra sukrėtusi nemažą dalį žaidėjų. Kaip šiuo metu jaučiasi komanda ir gal pats bandote įkvėpti kolegas?

– Visą laiką paraginu nenuleisti galvos ir primenu, kad laikas greitai praeis. Patariu nepamiršti režimo, išlikti pozityviam ir stengtis kuo greičiau atsistatyti.

– Į komandą neseniai atvyko Rokas Stipčevičius. Koks pirmas įspūdis apie naujoką?

– Rokas Stipcevičius atrodo kaip labai profesionalus ir pozityvus žmogus. Apie jo žaidimą dar nuomonės nesusidariau, nes neteko daug žaisti. Tikiu, kad kai žaidėjas supras komandinį braižą ir pripras prie naujų komandos draugų, mūsų žaidime atsiras daugiau brandumo.

Vilniaus „Rytas“ ir Kazanės „Unics“ „Siemens“ arenoje susitinka jau šiandien 19 val. Bilietus vis dar galite įsigyti „Tiketa.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių