Quantcast

Su savo sirgaliais pasisveikino pergale

"Po išvykų labai laukėme rungtynių namuose. Pasiekėme gražią pergalę. Nepatiko tik trečiojo kėlinio pradžia, nes puolime pradėjome žaisti po vieną", - sakė Kazys Maksvytis. Jo auklėtiniai Kauno žalgiriečiai "Betsafe"-LKL namų rungtynių sezoną pradėjo 96:60 sutriuškindami „Šiaulių" krepšininkus.

Žalgiriečiai į savo areną grįžo pirmą sykį nuo praėjusio sezono ir savo sirgalių nenuvylė. Šeimininkai žiūrovams padovanojo kol kas rekordinę sezono pergalę.

Sužaidus vos 3 minutes po Kevarriuso Hayeso taškų jie atsiplėšė 15:2. Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pabėgo 37:16. Šiauliečiai į tai atsakė šešiais taškais paeiliui, bet I.Brazdeikio dėka kauniečiai dar iki ilgosios pertraukos pasiekė pusšimčio ribą (55:28).

Trečiajame kėlinyje šeimininkai vos per tris minutes išnaudojo komandinių pražangų limitą. Taškais kėlinį uždarė Rolandas Šmitas – 76:44. Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ dar kartą truktelėjo į priekį, o Eimantas Stankevičius nesportiškai sustabdė Edgarą Ulanovą – 84:54.

Iki šiol didžiausią pergalę LKL buvo iškovojęs Vilniaus „Rytas“, 93:67 nugalėjęs Klaipėdos „Neptūną“.

"Žalgirio" puolėjas Arnas Butkevičius per 18 minučių nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio), bet sugebėjo surinkti 16 naudingumo balų. Puolėjas atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus bei išprovokavo pražangą.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Edgaras Ulanovas 15 (4/4 dvitaškių), Tomas Dimša (4/5 tritaškių) ir Laurynas Birutis (6 atk. kam.) po 14, Ignas Brazdeikis 12 (5 atk. kam.), Keenanas Evansas 10.

„Šiauliams“: Donatas Sabeckis 16, Jonas Zohore 10 (5 atk. kam.), Paulius Danusevičius (4/4 dvitaškių).

"Negalime kristi į tokias duobes kaip trečiajame kėlinyje. Už tokį pasyvumą ir nepasiruošimą Eurolygoje būsime nubausti. Turime žaisti geriau. Tikiuosi, kad pavyks iš komandos tai išspausti", - teigė K.Maksvytis.

"Neatitiko mūsų ir „Žalgirio“ lygis. Tai yra natūralu, jie po kelių dienų startuoja Eurolygoje. Mes dar turime įsivažiuoti", - aiškino "Šiaulių" vairininkas Antanas Sireika.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuba

Kuba portretas
Tragiškas tas kažkokių trenerių amatininkų darbas...jie taip velkasi metai iš metų: pagal garsųjį principą "makalojasi" ir viskas..kam tada tai reikalinga, nei jauniems krepšininkams, nei žiūrovams..nebent atlyginimas ir dar koks nors priedas..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių