Quantcast

Aukštaūgių nesustabdęs „Rytas“ mačo pabaigoje krito prieš Izraelio klubą

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ (0-2) patyrė antrąjį pralaimėjimą Čempionų lygoje.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai Izraelyje 85:90 nusileido Herclijos „Bnei“ (1-1).

Galingai mačą pradėjęs „Rytas“ pirmąjį kėlinį laimėjo 31:14, tačiau susikrautą dviženklį pranašumą išbarstė dar antrajame ketvirtyje, kai Julianas Gamble'as priartino šeimininkus per vieną metimą (35:37).

Šeimininkai pirmą kartą rezultatą persvėrė likus pusantros minutės iki trečiojo kėlinio pabaigos (60:59), tačiau vilniečių tolimi metimai padėjo G. Žibėno auklėtiniams išsilaikyti iki pat rungtynių pabaigos.

Tiksint paskutinėms 69 sekundėms Marcusas Fosteris pataikė svarbų tritaškį, nukirpusį „Ryto“ deficitą iki 3 taškų (80:83), o kitoje aikštės pusėje J. Gamble'as sumetė abi baudas (85:80). Fosteris netrukus taikliu metimu su pražanga vėl gelbėjo vilniečių viltis (83:85), bet antrąjį dvitaškį prametė. Tada Chrisas Babbas likus 19 sekundžių įmetė tolimą metimą, po kurio atsakymą pateikė Gytis Radzevičius (85:88). Visgi per likusias 13 sekundžių „Rytui“ išsigelbėti nebepavyko.

Pirmosiose rungtynėse vilniečiai 74:89 nusileido Tenerifės „Lenovo“ krepšininkams, o Herclijos klubas 70:86 pralaimėjo prieš Atėnų „Peristeri“.

„Kol kas jie yra labai nestabili komanda. Pralaimėjo prieš „Peristeri“, paskui įveikė tikrai pajėgią Jeruzalės „Hapoel“ ekipą, – apie varžovą pasakojo „Ryto“ treneris G. Žibėnas. – Žaidimas pagrįstas individualiu meistriškumu, turėsime būti labai susikaupę į varžovų pagrindines rankas ir stipriąsias savybes. Kaip komanda jie žaidžia su mažiau derinių, tai kažkiek palengvino pasiruošimą. Jie yra komanda apie individualybes.“

„Maurice'as Kempas yra bene pagrindinis žaidėjas, tačiau tikrai ne vienintelis, – Herclijos ekipos lyderį išskyrė Žibėnas. – Žinome, kad jis susimes 16-20 taškų vien iš įkirtimų palei galinę liniją ir antrų šansų. Jis yra labai atletiškas ir žino, kur ir kada būti. Prieš jį negali nė sekundei atsipalaiduoti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

seniokas

seniokas portretas
Puiki savaitės pradžia...Žalgiris laimėjo... Rytas gavo į kaulus....geriau nebūna.

Ciki

Ciki portretas
Neteko koncentracijos.....pirmoj eilej seimininkai visada pasodina kokia elitine grazuole...)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių