Quantcast

Atsakymų dėl tvarkaraščio negavęs E. Messina: nepaisant problemų, „Žalgiris“ kaunasi

Ettore Messina abu kartus šį sezoną vargo su Kauno „Žalgiriu“, bet gali džiaugtis pergalėmis.

Milano „Armani Exchange“ su 16 pergalių 7 pralaimėjimais žengia treti Eurolygoje ir neturi daug priežasčių liūdėti.

Dažnai savo pergales gynyba grindžianti komanda dar kartą įrodė, kad net nefunkcionuojant puolimui, įmanoma ištraukti pergalę sėkmingu darbu prie savojo krepšio.

Milane „Armani Exchange“ į kauniečių krepšį įmetė 65, o Kaune – 74 taškus. Tai nėra aukšti rodikliai, bet pats „Žalgiris“ išvykoje pelnė vos 58, o namie – 70 taškų.

Messina po rungtynių atidavė pagarbą nelengvoje situacijoje manevruojančiam Jure Zdovcui ir pajuokavo apie sudėtingą savo komandos rungtynių tvarkaraštį.

„Žinoma, buvo nelengvos rungtynės, – spaudos konferenciją pradėjo Messina. – „Žalgiris“ kaunasi kiekviename mače, nepaisant savo problemų. Treneris Zdovcas gerai organizuoja puolimą ir stengiasi naudotis pranašumais: Ulanovu nugara į krepšį ir Lekavičiaus greičiu.

Manau, kad sugebėjome pritaikyti savo gynybą antroje pusėje. Nusprendėme nedvigubinti Edgaro, kad jis nenusimestų kamuolių metikams. Galiausiai, su keblumais, bet tai veikė.

Puolime susikūrėme daug laisvų metimų, bet nepataikėme. Tai buvo problema pastaruoju metu. Kadangi turime patirties, padarome gerus sprendimus svarbiausiu metu.

Linkiu Jure ir jo klubui sėkmės. Judame į priekį, nes niekada nėra lengva laimėti išvykoje. Ypač čia, Kaune.“

– Kai liko žaisti 3 minutes, buvo atakų, kai Ulanovas bandė pralaužti gynybą tritaškiais arba žaidimu nugara į krepšį. Ar tai buvo Milano gynybos pasekmė, Lekavičiaus izoliavimas nuo kamuolio, ar toks buvo rungtynių ritmas?

– Aišku, stengiamės, kad Lekavičius neturėtų kamuolio lemiamais momentais. Galiausiai, viskas sprendėsi aikštelėje. Turėjome kelis liapsusus tranzicijos gynyboje. Lekavičius veržėsi pro galinę liniją, o mes jį ten įleidome.

Kai pakeitėme pikenrolo gynybą, mums sekėsi gerai, nes įsiveržimų į baudos aikštelę nebebuvo.

– Buvote vienas iš pirmų trenerių, kuris užsiminė apie sudėtingą tvarkaraštį. Ar girdite atsakymų iš FIBA, Eurolygos ar kitų viršenybių?

– Ne. Bent jau niekas nesupyko. Praėjusiais metais, kai parašiau laišką, visi supyko. Šį kartą jie tiesiog mane ignoravo.

Tačiau džiaugiuosi sulaukęs didžiulio palaikymo. Net iš paprastų praeivių gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių