Quantcast

Atsakomybę prisiėmęs K. Maksvytis – apie sprendimą tęsti darbus rinktinėje

Lietuvos rinktinėje atsiradus aiškumui vyriausiojo trenerio pozicijoje, Kazys Maksvytis prisiėmė atsakomybę dėl nepasisekusio Europos čempionato.

Toliau Lietuvos rinktinėje olimpiniame cikle dirbsiantis K. Maksvytis jau kitą vasarą pasaulio čempionate tikisi reabilituotis.

„Buvo daug visokių manipuliacijų, kaip toliau klostysis reikalai, turėjome sunkią vasarą, įdomų, bet blogai pasibaigusį čempionatą, – pirmadienį „Krepšinio namuose“ surengtoje spaudos konferencijoje pradėjo K. Maksvytis. – Aš, kaip vyr. treneris, rezultatą vertinu blogai, bet kadangi turiu federacijos ir žaidėjų palaikymą, sutarėme toliau tęsti darbus.

Be abejo, visi klausia, kas prisiima atsakomybę. Federacija suteikė geriausias sąlygas sportuoti, turėjau gerus asistentus. Galutinius sprendimus priiminėjau aš, tad didžiausią atsakomybę reikia prisiimti man dėl Europos čempionato, bet tęsiame darbus ir bandysime pasiekti geresnius rezultatus.“

K. Maksvytis po Europos čempionato turėjo dvejonių dėl savo ateities rinktinėje, bet aplinkos pasitikėjimas paskatino pratęsti darbus nacionalinėje komandoje.

„Pats žaidimas buvo neblogas, buvo gera chemija su žaidėjais ir treneriais. Ji tokia ir išliko, bet rezultatas – blogas. Mums priskyrė 15 vietą, mes dėl jos nekovojome, galbūt ji būtų kitokia, bet faktas, kad bet koks rezultatas, nepatekus į ketvertą, būtų vertinamas blogai, – dėstė K. Maksvytis. – Jei būtų buvęs bent vienas prieštaravimas iš federacijos, trenerių ar žaidėjų, galbūt būčiau priėmęs sprendimą pasitraukti. Šiek tiek apsiraminome ir tęsiame darbus toliau.“

– Kokios išvados buvo padarytos po Europos čempionato? – žurnalistai paklausė K. Maksvyčio.

– Kad ir kaip banguotai pradėjome čempionatą, viskas susideda į lemiamas rungtynes. Per daug panašių rungtynių. Laikėmės su stipriausiomis rinktinėmis, turėjome pranašumą, bet nesugebėdavome uždaryti rungtynių. Tai viena blogo rezultato priežasčių – rungtynių valdymas. Žaidėjai yra tokie, kokie yra, labiausiai kentėjo mūsų gynyba ir čia ateityje reikėtų daryti daugiausiai korekcijų.

– Iškart po Europos čempionato prisijungėte prie Kauno „Žalgirio“. Ar jau spėjote suprasti krūvio dydį sezono metu, dirbant Eurolygos klube ir tuo pat metu rinktinėje?

– Buvome su federacijos vadovais sutarę, kad languose fiziškai negalėsiu dirbti, taip pat ir klubas neišleidžia. Turime stiprų trenerių štabą, pasitikiu tiek Kęstu (Kemzūra), tiek kitais. Manau, kad jie susitvarkys, o vasarą vėl suvienysime jėgas ir sieksime bendro tikslo. Tą krūvį pasidalinsime.

– Dėl langų, atrodo, kad FIBA bando taikytis ir teoriškai „Žalgirio“ žaidėjai galėtų sužaisti rinktinėje abejas rungtynes. Ar „Žalgiris“ čia žada keisti savo poziciją ir išleisti žaidėjus į rinktinę?

– Iš tikrųjų, tas klausimas dar nėra aptartas. Dėl pirmų rungtynių – labai mažai šansų, dėl antrų – yra variantų, bet tas klausimas dar nėra aptartas.

– Ar tikitės kitus Eurolygos lietuvius pamatyti artimiausiame lange?

– Nelabai tikiuosi. Pernai tik vienintelis Mindaugas Kuzminskas prisijungė ir tai nebuvo lengva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių