Quantcast

A.Sabonio akivaizdoje „Žalgirio“ jaunimas kapituliavo savo tvirtovėje

Legendinio žalgiriečio Arvydo Sabonio palaikymas nepadėjo jauniesiems Kauno klubo krepšininkams žengti antrojo žingsnio Nacionalinės krepšinio lygos („Mezon“-NKL) čempionato ketvirtfinalyje.

Kauniečius jų pačių aikštėje 100:94 (23:30, 29:17, 28:25, 20:22) palaužė pamario krepšininkai - „Šilutės“ ekipa. Laimono Eglinsko auklėtinius gelbėjo puikus pataikymas iš toli. Svečiai pataikė net 17 tritaškių, vos dviejų metimų pritrūko iki jiems patiems priklausančio lygos šios sezono rekordo. Tolimais šūviais šilutiškiai, kurių pagrindą sudaro buvę Kauno „LSU-Atleto“ žaidėjai, surinko daugiau nei pusę komandos taškų.

„Šilutė“ į Kauną atvyko ne pačios geriausios nuotaikos. Pamario krepšininkai prarado savo aikštės pranašumą, kai namuose kauniečiams 75:85 pralaimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes. Be to, klubas buvo priverstas išsiskirti su vienu savo legionierių – amerikiečiu Jeffrey Charlesu Perkinsu. Šis įsivėlė į skandalą viename miesto naktinių klubų ir yra kaltinamas vieno lankytojų žiauriu sužalojimu.

Slogi nuotaika svečiams trukdė tik mačo pradžioje, kai kauniečiai iškart spurtavo ir atitrūko nuo varžovų, laimėdami pirmąjį kėlinį 30:23. Būtent tuomet pasipylė „Šilutės“ tritaškių liūtis – Justas Nausėdas, Taurantas Tamošiūnas, Evaldas Džiaugys vieną po kito siuntė šūvius iš tolimos distancijos ir prieš ilgąją pertrauką jau kontroliavo mačo eigą – 52:47. Antrojoje mačo dalyje svečių persvara kelis kartus peržengė dviženklę ir atrodė, kad jie ramiai pasiims pergalę. Tačiau savo aistruolių ir krepšinio garsenybių savo treniruočių salėje Petrašiūnuose palaikomi žalgiriečiai pakilo į lemiamą šturmą ir netruko pasivyti oponentų. Paskutinės mačo minutės klostėsi dramatiškai. Modesto Žauneriūno dvitaškis, likus žaisti 62 sekundes, išvedė „Šilutės“ komandą į priekį 94:92, o po to, kai kitoje atakoje abiejų baudų nepataikė Gytis Masiulis, svečius į priekį timptelėjo Taurantas Tamošiūnas. Jo dvitaškis, likus žaisti 20 sekundžių, padidino „Šilutės“ persvarą iki 4 taškų.

Kitoje atakoje G. Masiulis išprovokavo pražangą ir šį kartą realizavo abi baudas, o tada Modesto Žauneriūno ranka prie baudų metimo linijos sudrebėjo – 97:94 „Šilutės“ naudai. „Žalgiris-2“ ėmė regzti lemiamą ataką ir ją nusprendė pabaigti Ignas Sargiūnas, tačiau jo tritaškis, likus žaisti 6 sekundes, skriejo pro šalį.

„Žalgiriui-2“ daugiausia taškų pelnė: Matas Jogėla 20, Gytis Masiulis 19, Rokas Jokubaitis 12, Grantas Vasiliauskas 10. „Šilutei“: Evaldas Džiaugys 26 (5/7 trit.), Taurantas Tamošiūnas 23 (4/6 trit.), Justas Nausėdas 21 (5/7 trit.), Modestas Žauneriūnas 12.

„Šilutė“ išlygino ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:1. Trečiosios serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Šilutėje. Ketvirtosios – šeštadienį vėl Kaune.


Šiame straipsnyje: NKLŽalgiris-2Šilutė

NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
Nedidelis pataisymas. Ne savo tvirtoveje, o Kauno Svaros nupirktoje saleje, (kuri yra savivaldybes įmonė arba visu kaunieciu), kuri atidave ja be konkurso naudotis dubleriams, todel siuksliu isvezimas vel Kaune brangs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių