Quantcast

Arbitrams pastabų turėjęs K. Maksvytis nusilenkė atmosferai: tai išmušė mus iš vėžių

Kazys Maksvytis užsidirbo pirmą techninę šį sezoną Eurolygoje, o Kauno „Žalgiris“ galiausiai pralaimėjo Belgrado „Partizan“.

Dar trečiajame kėlinyje Maksvytis gavo arbitrų įspėjimą, o lemiamame ketvirtyje galiausiai buvo nubaustas technine pražanga, po kurios neketino sustoti ir tik asistentai išgelbėjo trenerį nuo išvarymo iš mačo.

Nors Maksvytis kritikuoti teisėjų darbo nenorėjo, tačiau leido suprasti, jog kai kurie sprendimai jam nepatiko.

„Technine gavau dėl Punterio, prašiau puolime pražangos. Negaliu komentuoti teisėjų darbo, bet man pasirodė, kad ten buvo pražanga, o po to Brazdeikio bauda puolime ir dar viena nuobauda Butkevičiui. Kovojau už savo komandą ir buvau už emocijas nubaustas“, – išdėstė „Žalgirio“ vairininkas.

Apibendrindamas rungtynes Maksvytis išskyrė prastą mačo pradžią, o lemiamu metu pasigedo užtikrintumo puolime.

„Reikia pradėti nuo pradžių, blogai startavome rungtynėse ir tik po to pradėjome žaisti, – iškart po mačo BasketNews sakė Maksvytis. – Gavome taškus iš paprastų situacijų, išsimetimų ir panašiai. Vertinant visas rungtynes, praleidome nemažai taškų, bet didžiausia problema buvo Punteris, ypatingai pirmos jo atakos, kai leidome jam gerai pasijusti. Toks metikas negali išsimesti 14 metimų, jį reikia leisti į prasiveržimus.

Rungtynių pabaigoje pritrūko gerų sprendimų puolime. Norėjome atakuoti Punterį, bet vis nesigaudavo kažkas ir išsimušėme iš ritmo. Nieko naujo nepasakysiu, būsiu šabloniškas – komanda kovojo, bet to neužtenka, Eurolygoje reikia daugiau.“

– Pirmoje rungtynių pusėje suklydote 12 kartų, po pertraukos – 4. Kas pasikeitė ir kodėl taip dažnai klydote pradžioje?
– Kalbėjome, kad klaidos buvo išprovokuotos pačių dėl neišsidėstymo. Po to kažkiek geriau dalinomės kamuoliu, išskyrus ketvirtame kėlinyje, kai paskubėjome mesti tritaškį ar užsižaidėme su Punterio atakavimu.

– Ignas Brazdeikis po dviejų kėlinių turėjo -5 naudingumo balus, bet po pertraukos atsigavo ir turėjo gerų atkarpų. Kas lėmė tokį prastą jo startą?
– Manau, kad perdegė. Kalbėjau su juo, kad negalima taip pradėti rungtynių. -5 čia tik puolimo efektyvumas. Antrą pusę, galime sakyti, kad labai gerai sužaidė. Jaunas žaidėjas ir turbūt tų kalnelių bus.

– Mantas Kalnietis pasirodė ant parketo antrojo kėlinio pabaigoje, bet po pertraukos nebežaidė. Kokia buvo to mintis?

– Dauguma žaidėjų turėjo po dvi pražangas. Norėjosi kėlinio galą sužaisti su juo ir pažiūrėti, gal įsilies.

– Žaidėte prieš vieną geriausių Europos trenerių Željko Obradovičių. Matant, kaip viskas vyko ir kam ruošėtės, ar kažkuo nustebino?

– Tikėjomės, kad po minutės pertraukėlių bus specialios situacijos, stengėmės tai akcentuoti. Kartais bandėme sustoti aikšte, kartais keisti, kad jiems nepavyktų to išpildyti. Bet treneris tuo pasižymi, manau, kad gerai kontroliavo rungtynes ir laimėjo.

– Prametėte 10 baudos metimų. Ar viską galima nurašyti velniškai atmosferai?

– Na, taip, tai viena priežasčių. Išmušė mus iš vėžių, kažkiek praradome savo ramybę ir tos 10 pramestų baudų mums kainavo nemažai.

– Per savo karjerą esate kažkokioje panašioje atmosferoje žaidęs?

– Yra tekę turbūt. Prieš tą pačią „Crvena Zvezda“ žaidžiau Eurolygoje, bet čia atmosfera turbūt buvo geresnė. Nebloga atmosfera buvo žaidžiant su bosniais, bet čia, tikriausiai, viena karščiausių salių, kur yra tekę vadovauti.

– Išskyrėte blogus dalykus. O ką galima pasiimti gero iš šio mačo, siekiant toliau tobulėti?

– Kovą, grįžimą į rungtynes, susitvarkymą su emocijomis. Tą pačią gynybą. Išskyrus Punterį, neblogai tvarkėmės. Taip pat Exumo prasiveržimai, paprastos situacijos, bet jų neišpildėme. Buvo neblogų situacijų, bet nenoriu būti šabloniškas ir sakyti, kad kaunamės, bet pralaimime. Reikia dirbti, kad klaidos nesikartotų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas lyg ir neblogai - isskyrus du dalykus

viskas lyg ir neblogai - isskyrus du dalykus portretas
galetu pasimokti ismesti kamuoli is uzribio ir baudu metimai - bailumo, t.y. kinku drebesys...

Algiui

Algiui portretas
Serbija lygtai nepalaiko Rusijos kare

Uchites studenty

Uchites studenty portretas
Jegine atmosfera Kaunui mokytis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių