Quantcast

A.Pukelio nesutramdęs „Žalgirio“ jaunimas metus baigė nesėkme

Jeigu ne monstriškas Aurelijaus Pukelio pasirodymas, Kauno „Žalgirio“ dubleriai, ko gero, būtų laimėję dar vieną NKL-Vikinglotto pirmenybių mačą. Tačiau pergalę 79:75 į Šakius išsivežė „Vytis“, neleidęs kauniečiams bent trumpam tapti turnyro lyderiais.

26 metų 205 cm ūgio A.Pukelis tiesiog terorizavo gerokai jaunesnius savo oponentus. Vidurio puolėjas vieną po kito vertė taškus iš po krepšio, ištisomis atkarpomis tempdamas savo ekipą. Naudingiausio ir rezultatyviausio lygos žaidėjo dėka šakiškiai išsilaikė ant bangos po to, kai smigo į duobę pirmojoje mačo dalyje. Vangiai rungtynes su jaunimu pradėję svečiai jau po pirmojo kėlinio atsilikinėjo 22:26, o antrajame smigo į gilesnę duobę (13:21) ir prieš ilgąją pertrauką suteikė žalgiriečiams dviženklį pranašumą (35:47).

Kurį laiką „Vyčio“ žaidimas laikėsi ant brolių Lavrinovičių pečių, kurie, naudodamiesi savo milžiniška patirtimi, provokavo oponentų pražangas bei taikliai atakavo iš tolimų distancijų. Jie prieš paskutines 10 min. padėjo iki vieno metimo nubraukti šeimininkų pranašumą, o ketvirtajame kėlinyje vėl nesulaikomas buvo A.Pukelis. Daugiausia jo dėka „Vytis“ laimėjo atkarpą 12:0 ir atsiplėšė 70:59. Savo ruožtu, žalgiriečiai tradiciškai į mačo pabaigą atkūrė intrigą. Po dviejų gynėjo Dominyko Stenionio tritaškių bei Vitalijaus Kozio tolimo metimo likus žaisti pusę minutės komandas skyrė vos 1 taškas – 75:76. Mačo likimą nusprendė A. Pukelio atsakas iš tolimos distancijos. „Vyčio“ aukštaūgis per 28 min. pelnė net 40 taškų (17/20 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.), atkovojo 16 ir perėmė 4 kamuolius, 5 sykius suklydo, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 54 naudingumo balus. Jis pasiekė asmeninius karjeros rezultatyvumo bei naudingumo rekordus. Kartu tai buvo naudingiausias sezono pasirodymas bei geriausias pasiekimas per pastaruosius 4 metus. Šiemet sezono naudingumo rekordas priklausė „Neptūno“ puolėjui Nojui Mineikiui, surinkusiam 45 balus. Dar geriau 2016 metais buvo sužaidęs tuometis „Žalgirio“ dublerių narys Gytis Masiulis, kai sukaupė 55 naudingumo balus.

„Vyčiui“ Darjušas (21 naud. bal.) ir Kšištofas Lavrinovičiai pelnė po 15 taškų, o Paulius Semaška atliko net 15 rezultatyvių perdavimų. „Žalgirio-2“ gretose pasižymėjo Paulius Murauskas ir Justinas Ramanauskas po 15, Mantas Rubštavičius 12.

Kauniečiai metus baigė 3-ojoje lygos pozicijoje (13 pergalių ir 6 pralaimėjimai). Tiek pat sykių yra laimėjusi ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, tačiau jų nesėkmių balanse – viena mažiau. Pirmenybių lyderis Jonavos CBet klubas taip pat laimėjo 13 sykių, bet suklupo vos kartą. „Vytis“ su 11 pergalių ir 3 pralaimėjimais lieka 4-as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių