Quantcast

Apie galimas derybas – iš pašalinių lūpų

Ar Stambulo "Fenerbahce" krepšinio klubas iš tikrųjų pradėjo derybas su Kauno "Žalgirio" strategu Šarūnu Jasikevičiumi dėl galimo bendradarbiavimo?

Ieško vairininko

Apie pokalbius ar tokio sandėrio tikimybę kol kas viešai nekalba nei Turkijos klubo atstovai, nei Š.Jasikevičius, nei "Žalgirio" vadovai.

Tačiau žiniasklaida ir socialiniai tinklai jau trimituoja, esą procesas prasidėjo.

Juo labiau kad su "Fenerbahce" komanda atsisveikino vyriausiasis treneris Željko Obradovičius, nusprendęs mažiausiai metus pailsėti nuo krepšinio, o Stambulo klubui reikalingas tik aukščiausios kvalifikacijos specialistas, pageidautina – pirmiausia iš Europos.

Š.Jasikevičius? Kodėl gi ne? Ž.Obradovičiaus mokinys jau solidžiai užsirekomendavo Eurolygoje. Be to, lietuvio sutartyje su "Žalgiriu" yra turkams palanki sąlyga.

"Turiu išlygą, leidžiančią iš klubo išvykti bet kuriuo momentu", – yra atskleidęs Š.Jasikevičius, nors ir pabrėžęs, kad bus labai sunku jį ištraukti iš Kauno, nes "Žalgiris" – geriausia organizacija Europoje.

Turiu išlygą, leidžiančią iš klubo išvykti bet kuriuo momentu.

Biudžetai – nelygiaverčiai

Neoficialiais duomenimis, 2020–2021 m. "Fenerbahce" biudžetą sudarys maždaug 20–22 mln. eurų, trenerių ir žaidėjų algoms bus skirta beveik 12 mln. eurų (anksčiau – 22 mln. eurų).

Vis dėlto Š.Jasikevičiui turkai pasiūlytų vos ne dukart daugiau, nei jis praeitą sezoną uždirbo Kaune.

"Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas prognozavo, kad dėl COVID-19 pandemijos padarinių Kauno klubo biudžetas gali sumažėti trečdaliu (prieš 2019–2020 m. sezoną buvo 11,9 mln. eurų, atlyginimams skirtą dalį sudarė 8,9 mln. eurų).

Šiemet, dėl koronaviruso keliamų grėsmių nutraukus Eurolygos turnyrą, žalgiriečiai už laimėtas dvylika rungtynių uždirbo 444 tūkst. eurų, "Fenerbahce" už trylika pergalių – 481 tūkst. eurų.

Yra savų kandidatų

Ar Stambulo klubas turi atsarginių variantų, jeigu nepavyktų susitarti su Š.Jasikevičiumi?

Turkijos sporto žurnalistai įvardijo kitus tris kandidatus perimti komandos vairą – tai Ertugrulas Erdoganas, Ufukas Sarica ir Erdemas Canas.

Geriausiai "Fenerbahce" virtuvę pažįsta E.Canas – buvęs Ž.Obradovičiaus asistentas.

Krepšinio ekspertai abejoja, ar, sumažėjus biudžetui, Stambulo klubas sugebės išlaikyti pagrindinius žaidėjus – Derricką Williamsą, Nikola Kaliničių, Joffrey Lauvergne, Kostą Slouką, Nando De Colo, Luigi Datome, Janą Vesely.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrove

tikrove portretas
nera nepakeiciamu,bet visada yra geresniu !

sirgalė

sirgalė portretas
išvažiuot tai nėra taip sunku, jeigu tik rimtai turkai kvies, bet kaip jaustis atvažiavus su komanda žaist Žalgirio arenoj, juk čia šitoki sirgaliai, gal pakartų jį už išdavystę.

Jadzė

Jadzė portretas
Py z dink
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių