Quantcast

„Žalgirio“ įveiktų varžovų treneris: tai buvo neįmanoma misija

„Net suprasdami, kad tai – neįmanoma misija, žaidėjai atidavė visas jėgas“, - sakė Gediminas Petrauskas. Jo treniruojami Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai 81:100 pralaimėjo antrąsias Betsafe-LKL ketvirtfinalio rungtynes Kauno „Žalgiriui“ ir baigė sezoną.

Pirmąjį ketvirtfinalio mačą namuose sunkiai, bet laimėję (81:74) kauniečiai išvykoje tikėjosi dar atkaklesnės kovos.  Tačiau intriga Pasvalio miesto arenoje buvo gyva tik du kėlinius. Per ilgąją pertrauką dviejų taškų pranašumą (49:47) turėjo „Pieno žvaigždės“. Trečiajame kėlinyje Luko Lekavičiaus tempiamas "Žalgiris" spurtavo 27:13 ir atitrūko galutinai.

Kauniečiams net neprireikė rezultatyviausio ir naudingiausio žaidėjo Mariaus Grigonio pagalbos, kuris dėl ligos liko namuose. Taip pat dėl sveikatos problemų į aikštę nežengė Patricio Garino, o Marekas Blaževičius nežaidė dėl trenerio sprendimo. Lyderius tinkamai pavadavo Nigelas Hayesas (23 taškai), Lukas Lekavičius 19 ir Karolis Lukošiūnas 17. Joffrey Lauvergne'as pridūrė 12 taškų (9 atk. kam.), Rokas Jokubaitis 10, Martinas Gebenas 9.

Pasvalio komanda taip pat turėjo rimtų nuostolių, bet rezervų nerado. Jai daugiausia taškų pelnė Jahennsas Ley-Manigat – 23, Arvydas Šišknius 16, Yanickas Franke 11. Pasvaliečiai šį sezoną puoselėjo didesnes ambicijas, bet prastas reguliariojo sezono finišas lėmė blankų rezultatą – 12 pergalių ir 24 nesėkmes.

"Sezonas prastas, tai nusivylimas. Blogas sezono finišas lėmė, kad mes likome aštunti, - atsiduso Gediminas Petrauskas, užsiminęs apie savo miglotas perspektyvas klube. - Kiekviena istorija turi pabaigą. Pasvalyje praleidau 4 metus, buvo ir gerų sezonų, ir blogų. Žiūrėsime...".

Tuo tarpu "Žalgiris" ramiai rengsis LKL pusfinalio pirmajam mačui gegužės 24 d. Kaune su Utenos "Juventus".

"Nebuvo taip lengva kaip gali atrodyti. Pasvaliečiams buvo sunku be lyderių. Nepasakyčiau, kad jų sezonas buvo blogas", - sakė "Žalgirio" treneris Martinas Schilleris.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių