Quantcast

A. Milaknis: pernelyg įsimylėjome puolimą, o gynyboje nedirbome

Martinui Schilleriui teko nuryti pirmą karčią piliulę Eurolygos čempionate. Tačiau žalgiriečių patirta nesėkmė namuose su „Valencia“ komanda, austro nuomone, turėtų tapti gera pamoka jo auklėtiniams.

„Mus žlugdė jų tritaškiai ir varžovų atkovoti kamuoliai, - pripažino M.Schilleris. - Mums tai buvo dviejų pusių mačas. Jų tritaškius pirmoje dalyje sulaikėme iki 25 proc., bet vėliau jie ėmė pataikyti nepalyginamai geriau“.

Kauniečiai per 40 min. po krepšiais sugriebė 24 kamuolius, o ispanai – net 34. Pasak trenerio, tai priešininkams suteikė net dešimčia papildomų šansų daugiau, nei šeimininkams.

O tolimi metimai padėjo svečiams perlaužti rungtynių eigą trečiajame kėlinyje, kurį jie pradėjo turėdami 8 taškų deficitą, o baigė pirmaudami dviženkliu skirtumu. Bendras „Valencia“ tritaškių pataikymas siekė 43 proc.  Tuo tarpu žalgiriečiai antrojoje dalyje prametė net dešimt tolimų metimų, nors bendras jų procentas ir nebuvo blogas – 39 proc. Dar įspūdingiau ispanai pasirodė atakuodami iš artimos ir vidutinės distancijos. Net 73 proc. jų šūvių pasiekė tikslą, kai kauniečių tik 56 proc.

„Galvojome, kad viską padarysime puolimu, bet išėjo taip, kad net laisvi nepataikėme, - pripažino kauniečių įžaidėjas Rokas Jokubaitis. - Eurolygoje nėra daug komandų, kurias galime įveikti vien puolimu“.

„Sužaidėme tikrai ne kaip turnyro lyderiai, bet gal ir gerai toks pralaimėjimas prieš savaitgalio derbį su Vilniauas „Rytu“, - svarstė jis.

Artūras Milaknis pabrėžė, jog žalgiriečiai nesilaikė plano gindamiesi.

„Kažkiek įsimylėjom tą puolimą, o gynyboje neatidirbome, daugiau nei pusę kėlinio žaidėme nepadarę nė vienos pražangos“, - dėstė snaiperis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių