Quantcast

Amerikietiška aukštaūgio patirtis – rinktinės labui

Dvylika metų, atiduotų Lietuvos rinktinei, bei beveik dešimtmetis NBA klubuose nenuėjo veltui. Vienas ilgiausiai už Atlanto žaidusių mūsų šalies atstovų Darius Songaila savo įdirbiu dalinsis su Lietuvos krepšinio talentais bei šalies krepšinio federacija.

45-erių D. Songaila prisijungė prie Lietuvos rinktinės trenerių štabo ir bus atsakingas už rezervinę šalies ekipą. „Sacramento Kings“, „Chicago Bulls“, „Washington Wizards“ bei dar dviejų NBA klubų marškinėliais vilkėjęs lietuvis šiuo metu dirba „San Antonio Spurs“ ekipos trenerių štabe. Lietuvos krepšinio federacijos vadovai nusprendė, jog D. Songailos patirtis ir ryšiai pravers ir šalies rinktinei.

LKF pirmadienį pristatė 13 kandidatų sąrašą, kurie, vadovaujami D. Songailos nuo liepos 12-osios rengsis pagrindinės vyrų rinktinės treniruočių stovyklai. NBA veteranui patikėta užduotis surinkti informaciją, kurie žaidėjai geriausiai pasiruošę papildyti pagrindinės vyrų rinktinės penkioliktuką, kuris ruošis pasaulio čempionatui. Planetos pirmenybės startuos rugpjūčio pabaigoje Azijoje.

Į rezervinės komandos kandidatų sąrašą įtraukta nemažai už Atlanto rungtyniaujančių talentų.  Tarp jų šį sezoną NCAA žibėjęs Ąžuolas Tubelis, Augustas Marčiulionis, G lygoje dar vienus metus praleidęs Deividas Sirvydis. Greta jų pakviesti ir Europoje pasižymėję krepšininkai - puikų sezoną Europos taurės turnyre sužaidęs Arnoldas Kulboka, jaunieji Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandos talentai Gytis Nemeikša ir Dovydas Butka, neseniai tapę NKL čempionais.

„Šis sąrašas gali keistis, priklausomai nuo NBA naujokų biržos šaukimų ir kitų karjeros planavimo sprendimų. Tačiau norime ypatingai peržiūrėti šiuos žaidėjus. Tai bus Dariaus pagrindinis vaidmuo. Kaip ir bendravimas bus su visais žaidėjais, rungtyniaujančiais JAV“, - sakė – LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Rezervinė rinktinė sužais trejas draugiškas rungtynes, vėliau bus sprendžiama dėl kitų mačų. Tarp pirmųjų varžovų bus su viena iš pasaulio čempionato dalyvių. Po pirmojo etapo dalis rezervo žaidėjų prisidės prie pagrindinės rinktinės, kurioje prakaitą lies jau visi pagrindiniai NBA ir Eurolygos žaidėjai.

„Daug metų rinktinei atstovavau kaip žaidėjas, dabar karjera pakrypo į treniravimą. Noriu prisidėti ir atiduoti duoklę dirbdamas treneriu. Prisidėsiu prie Lietuvos rinktinės kaip ambasadorius – bendrausiu su jaunimu, ypač su tais jaunuoliais, kurie yra Amerikoje“, - vardino D. Songaila.

Rezervinėje rinktinėje jam talkins Vilniaus „Ryto“ jaunimo sistemos vadovas Mindaugas Noreika.

Rezervinė rinktinė:

Gynėjai: Deividas Sirvydis, Augustas Marčiulionis, Arnas Beručka, Ignas Sargiūnas, Matas Jogėla ir Mantas Rubštavičius.

Puolėjai: Gytis Nemeikša, Dovydas Butka, Lukas Uleckas ir Arnoldas Kulboka.

Vidurio puolėjai: Ąžuolas Tubelis, Marekas Blaževičius ir Danielius Lavrinovičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svinius

svinius  portretas
futbole dabar mada krepsininkams sedeti,nieko nesuprasti,bet pinigus pasiimti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių