Quantcast

Aiškėja finansinis smūgis NBA: nuostoliai gali viršyti pusės milijardo ribą

  • Teksto dydis:

Dėl JAV, kaip ir visame pasaulyje siaučiančio koronaviruso, šiuo metu yra sustabdyta Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA).

ESPN žurnalistams Bobby Marksui ir Brianui Windhorstui pavyko išsiaiškinti potencialius šio lygos sustabdymo nuostolius.

Pranešama, kad NBA gali netekti daugmaž 500 mln. JAV dolerių iš pajamų susijusių su krepšiniu, jeigu reguliarusis sezonas (neįskaitant atkrintamųjų) bus pratęstas be žiūrovų.

Su krepšiniu susijusios pajamos (BRI, angl. basketball related income) tiesiogiai veikia ir algų kepurę, nuo kurios priklauso (ne)augantys žaidėjų atlyginimai.

Kaip pavyzdį ESPN pasitelkė NBA ir Kinijos konfliktą, dėl kurio NBA prarado 200 mln. dolerių iš pajamų, susijusių su krepšiniu. Dėl šios priežasties artėjančio NBA sezono algų kepurė nuo 116 mln. dolerių susitraukė iki 115 mln.

Bent jau kol kas NBA laikosi pozicijos, jog šį sezoną būtina pratęsti ir esant reikalui jis galėtų vykti visos vasaros metu iki pat rugpjūčio mėnesio. NBA klubų taip pat buvo paprašyta pasidomėti arenų užimtumu vasaros mėnesiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Ir ka?Kokia zviazda negaus savo sezoninius keleta milijonu?Del manes gali nors ir prasmegti....

ALGIS

ALGIS portretas
JANKIAM DAUGIAU NIEKAS NERŪPI , JIE PER KARUS IR KITOKIAS KATAKLIZMAS TIK IR TURTĖJA .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių