Quantcast

Žodžių karas tęsiasi: T. Lydeka atsikirto R. Javtokui

Po krepšiu Robertą Javtoką dengiantis Tautvydas Lydeka nesuprato, kokiais Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų žodžiais liko nepatenkintas Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Po antrosios Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos dvikovos, kurią „Žalgiris“ laimėjo 77:71, Javtokas skundėsi girdėjęs negražius sostinės krepšininkų atsiliepimus.

„Mes juos provokuojame? Ką čia daugiau sakyti... Yra kaip yra. Visi šneka. Gal ir buvo tų kalbų. Sprendžiant iš Javtoko pasisakymo, jam atrodo, kad jie nevaidina, nors galbūt mums ir atrodo, kad jie vaidina.

Tai beviltiškas ginčas, kuriame teisių nebus. Mums atrodo vienaip, jiems – kitaip. Nei viena komanda nepripažins to, ką sako priešininkai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Lydeka.

„Lietuvos ryto“ klubui prieš kelias savaites atsisveikinus su Dejanu Ivanovu ir šiomis dienomis skiriantis su Patricku O'Bryantu, Lydeka liko vienintelis sostinės klubo vidurio puolėjas

Jam per pirmąsias dvejas rungtynes po krepšiais talkindavo Mindaugas Katelynas, tačiau varžovų pajėgos buvo kur kas rimtesnės – Javtokas, Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai bei Mario Delašas.

„Per kiekvieną susitikimą pasitaiko visko, – paklaustas apie nešvarų žaidimą neslėpė Lydeka. – Tai finalo serija, kurioje nori laimėti dvi ekipos. Apie  saugojimąsi nė neverta kalbėti. Šie mačai išskirtiniai. Esame principiniai varžovai, todėl aikštėje visko nutinka.“

Vilniečių aukštaūgis pirmajame mače pelnė 7 taškus bei atkovojo 7 kamuolius, antrajame – surinko 3 taškus ir 4 kamuolius.

„Žalgiris“ turi stiprią ne tik priekinę liniją. Vis dėlto tai Eurolygos komanda, kuriai kiek nepasisekė „Top 16“ etape, – tvirtino Lydeka. – Jie stiprūs savo individualiomis savybėmis. Ypač vyresni lietuviai, kurie yra pagrindiniai rinktinės žaidėjai. Jaučiame, kad varžovai yra aukšto meistriškumo.“

Kaune vykusį pirmąjį susitikimą „Žalgiris“ laimėjo užtikrintai 88:73, o Vilniuje užvirė įnirtinga kova. Antrajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ pirmavo – 38:24, tačiau po ilgosios pertraukos prarado iniciatyvą. Šeimininkai nusileido nepaisant to, kad 39-ąją minutę dar pirmavo – 69:67.

„Kadangi pralaimėjome pirmuosius du mačus, vadinasi kažko nepadarėme arba kažką prastai atlikome. Treneriai pasakys, ką reikia keisti. Vakar turėjome gerą progą laimėti. Turėjome būti šaltesni, tačiau įsivėlėme į nereikalingas emocijas“, – apgailestavo Lydeka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JOOOOOOOOOOO

JOOOOOOOOOOO portretas
VISKAS DZIN . REZULTATAS 2:0 ir tuo viskas pasakyta žąsinams.

mes

mes portretas
to Lydeka Nuo kada žuvys krepšinį žaidžia?

nebūkime

nebūkime portretas
tokie nepraustaburniai. Džiaukimės pergale, bet neduokime peno mus apkalbėti, kaip nekultūringus krepšinio mylėtojus. Pakanka jau to, kad žurnaliūgos loja per visus galus, kad tai "nesutaikomos", "priešiškos", "amžinų priešų", ir pan. komandos. Galiausiai taip ir gaunasi, kad komandos tampa nedraugiškos ir priešiškos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių