Quantcast

A. Zinkovskij ir M. Korolkovas pergalingai startavo bokso čempionate Rusijoje

  • Teksto dydis:

Rusijoje prasidėjo Europos jaunių (iki 16 metų) bokso čempionatas, kuriame tarp 254 atletų iš 33 šalių yra ir vienuolika Lietuvos atstovų.

Pergalingai pirmenybės pradėjo kėdainietis Artūras Zinkovskij ir Marekas Korolkovas iš Vilniaus.

Svorio kategorijos iki 50 kg (17 dalyvių) šešioliktfinalyje A. Zinkovskij 2:1 nugalėjo Armaną Antonianą iš Armėnijos ir sekmadienį aštuntfinalyje susitiks su azerbaidžaniečiu Sarchanu Alijevu.

M. Korolkovas svorio kategorijos virš 80 kg (13 dalyvių) aštuntfinalyje 3:0 įveikė bendraamžį iš Moldovos Ioną Comaną ir pirmadienį ketvirtfinalyje susitiks su Azerbaidžano bokso mokyklos auklėtiniu Mahammadu Abdullajevu.

Pralaimėjimą pirmąją varžybų dieną patyrė alytiškis Airijus Vitlipas (60 kg, 22 dalyviai), kuris 0:3 neprilygo kaimyninės Estijos kovotojui Vladui Romaniukui.

Sekmadienį į ringą kops dar trys Lietuvos rinktinės nariai. Kaunietis Gilvinas Lukošiūnas (57 kg, 24 dalyviai) susigrums su Gevorgu Arutiunianu iš Armėnijos, Alytaus bokso klubo auklėtinis Mantas Auryla (63 kg, 22 dalyviai) kausis prieš azerbaidžanietį Parvizą Gulijevą, o pasvalietis Saimonas Banys (66 kg, 22 dalyviai) jėgas išmėgins su Bulutčanu Sahinu iš Turkijos.

Trijų lietuvių desantas savo pasirodymą čempionate pradės pirmadienį. Marijampolietis Mantas Morkūnas (46 kg, 14 dalyvių) stos į kovą prieš baltarusį Jevgenijų Karmilčyką, šilutiškis Vytautas Balsys (70 kg, 19 dalyvių) kovos pries Aleksandrą Dmitrijenką iš Ukrainos bei Robertas Jokulys (80 kg, 18 dalyvių) pirštines surems su italu Salvatore Scala.

Dar du lietuviai burtų keliu pateko tiesiai į aštuntfinalį ir kovos antradienį. Marijampolės kovotojas Gustas Giraitis dėl vietos ketvirtfinalyje stengsis palaužti italą Mateo Perrerą, o jonaviškis Alanas Plavko susikaus su Florinu Schiopu iš Rumunijos.

Lietuvos rinktinę lydi treneriai Vincas Murauskas, Sergejus Golubevas ir Vidas Bičiulaitis. Čempionate teisėjauja tarptautinės kategorijos teisėjas Gintaras Šniukšta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių