Quantcast

V.Romanovo šluota pašiurpino komandą

Po pirmadienį iki vėlyvo vakaro užsitęsusio generalinio Kauno "Žalgirio" klubo valymo, vakar komanda į Malagą žaisti svarbių Eurolygos rungtynių išvyko mintis apie krepšinį palikusi geresniems laikams.

Rėžė iš peties

Du pralaimėjimai antrajame Eurolygos etape bei į paširdžius dūrusios nesėkmės vietiniame fronte užrūstino "Žalgirio" klubo savininką Vladimirą Romanovą. Pirmadienį Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) prezidentas vieną po kito ant kilimėlio kvietė "Žalgirio" vadovus.

p>Netikėtos permainos nusinešė komandos vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto bei sporto direktoriaus Algirdo Brazio galvas, gerokai suklibėjo ir klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno kėdė.

Pirmųjų dviejų specialistų neišgelbėjo faktas, kad "Žalgiryje" jie buvo vos spėję apšilti kojas. R.Butautas Kauno ekipą treniravo pusantro mėnesio, A.Brazys dirbo keliomis savaitėmis ilgiau.

Tuo metu P.Motiejūnas – nei pakartas, nei paleistas. Klubo vadovo atsistatydinimo pareiškimas guli ant V.Romanovo stalo, tačiau pats P.Motiejūnas su komanda – Ispanijoje, kur "Žalgiris" šiandien žais Eurolygos rungtynes su Malagos "Unicaja".

Naujo trenerio nebus?

P.Motiejūnas tvirtino esąs pasirengęs toliau dirbti "Žalgiryje" ir lauksiąs klubo akcininkų sprendimo. Paprašytas įvertinti radikalų V.Romanovo žingsnį, generalinis direktorius teigė suvokiantis jo priežastis.

"Žmogus remia komandą ir tiki ja, todėl nori matyti ją laiminčią. Tai yra normalu. Rezultatais visi esame nepatenkinti, viskas klostėsi ne taip, kaip turėjo. Dėl to visi kartu prisiimame atsakomybę", – dėstė P.Motiejūnas.

V.Romanovas aiškino, kad šluota klube įsisuko ne tik dėl nuviliančių rezultatų. ŪBIG prezidentas apkaltino komandos trenerius ir vadovybę nesuteikus pakankamai galimybių tobulėti "Žalgirio" jaunimui.

R.Butautą laikinai pakeitė buvęs jo asistentas Darius Maskoliūnas, kuriam toliau talkins Gvidonas Markevičius.

V.Romanovas neatskleidė, ar komandos vairą perims naujas specialistas. Neatmetama galimybė, kad D.Maskoliūnas "Žalgiriui" vadovaus iki sezono pabaigos.

Teks improvizuoti

Nors V.Romanovas tvirtino, kad į klubą įsisukęs permainų uraganas niekaip nepaveiks komandos, "Žalgiris" į Malagą išskrido slogios nuotaikos.

Pasipylę atsistatydinimo pareiškimai sugriovė ir taip trumpą kauniečių pasirengimo rungtynėms su "Unicaja" planą. Pirmadienio treniruotėje žaidėjų mintis nuo sporto atitraukė atsisveikinti su komanda atėjęs R.Butautas bei su juo pasirodęs V.Romanovas.

Nekvaršinti krepšininkų varžovų analize nuspręsta ir antradienį, todėl komandai "Unicaja" rungtynių vaizdo įrašai bus pateikti tik rungtynių dieną.

"Daryti tai anksčiau būtų beprasmiška, nes žaidėjų galvose – sumaištis. Manau, kad šie pasikeitimai turėjo juos šokiruoti ar sukrėsti", – paaiškino D.Maskoliūnas, prisipažinęs, kad R.Butauto atleidimas ir jam buvo didelė staigmena.

Treneriams beliko liūdnai juokauti, kad geriems treniruotis nereikia, o blogiems – vis tiek nepadės.

Vienintele paguoda D.Maskoliūnui ir G.Markevičiui tapo po traumos atsigaunantis Travisas Watsonas. Tačiau abejojama, ar puolėjo fizinė būklė leis jam jau Malagoje rimčiau padėti komandai.

Slovėnui – šokas

"Žalgirio" legionierius Aleksandras Čapinas pripažino, kad R.Butauto ir A.Brazio atleidimas jam ir visai komandai sukėlė šoką.

"Situacija – stresinė. Patyrėme šoką. Vis dėlto dabar mums reikia viską užmiršti ir susikaupti labai svarbiam mačui su "Unicaja". Pergalė būtų tai, ko mums dabar labiausiai reikia", – sakė dienraščiui slovėnas.

A.Čapino nuomone, didelį rezonansą sukėlusius pokyčius komandoje lėmė suprastėję rezultatai, kuriems įtakos turėjo didelis varžybų krūvis ir treniruočių trūkumas.


"Unicaja" vizitinė kortelė

Treneris: Aito Garcia Renesesas (Ispanija)

Sudėtis:

Žaidėjas Šalis Pozicija Ūgis

Omaras Cookas JAV Gynėjas 186

Bernis Rodriguezas Ispanija Gynėjas 197

Rafaelis Freire Brazilija Gynėjas 188

Zabianas Dowdellas JAV Gynėjas 190

Juanas Dixonas JAV Gynėjas 191

Jiri Welschas Čekija Gynėjas 202

Georgas Printezis Graikija Puolėjas 202

Giullemas Rubio Ispanija Puolėjas 202

Carlosas Jimenezas Ispanija Puolėjas 201

Joelis Freelandas Didžioji Britanija Puolėjas 208

Robertas Archibaldas Didžioji Britanija Vidurio puolėjas 209

Augusto Cesaras Lima Brazilija Vidurio puolėjas 206



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių