Quantcast

Vokietijos rankinio čempionate pergales iškovojo abi lietuvių komandos

  • Teksto dydis:

Vokietijos čempionato turas buvo sėkmingas abiems komandoms, kuriose rungtyniauja lietuviai. Į aštuntą vietą pakilo „Melsungen“ komanda su Aidenu Malašinsku.

„Melsungen“ rankininkai išvykoje 27:25 įveikė „Wetzlar“ ekipą. A. Malašinskas įvarčiais nepasižymėjo.

Penkioliktoje vietoje esantis „Stuttgart“ klubas su Jonu Truchanovičiumi, savo aikštelėje 31:30 palaužė „Gummerbach“ ekipos pasipriešinimą. J. Truchanovičius prie pergalės pridėjo 3 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Iki Vokietijos čempionato pabaigos lieka 2 turai. Priešpaskutiniame ture „Melsungen“ trečiadienį priims autsaiderę „Ham-Westfalen“ komandą, o „Stuttgart“ ketvirtadienį svečiuose rungtyniaus su antroje vietoje esančiu čempionu „Magdeburg“ klubu. „Bundeslygos“ sezonas baigsis birželio 11 dieną.

Baigėsi Ispanijos čempionatas

Ispanijos „Asobal“ lygos sezoną pergale baigė „Benidorm“ komanda su Rolandu Bernatoniu. „Benidorm“ namuose 33:27 nugalėjo „Anaitasuna“ ekipą. R. Bernatonis nugalėtojams pelnė įvartį. Galutinėje rikiuotėje „Benidorm“ liko devintoje vietoje.

„Galėjome užimti aukštesnę vietą. Išbarstėme nemažai taškų tose rungtynėse, kur turėjome laimėti. Komandą labai persekiojo traumos. Gal tik kelerias rungtynes per visą sezoną sužaidėme pilna sudėtimi, – rankinis.lt sakė į Ispanijos čempionatą po ketverių metų pertraukos sugrįžęs 36-erių metų R. Bernatonis. – Man asmeniškai sezonas buvo neblogas. Norėjosi gauti daugiau žaidimo minučių, bet sezono pradžioje reikėjo prisitaikyti prie naujos žaidimo sistemos, vėliau įsibėgėti trukdė trauma.“

Ispanijos čempionate per 23 rungtynes R. Bernatonis pelnė 42 įvarčius.

Jau anksčiau Ispanijos čempionatą septintoje vietoje baigė Leono „Ademar“ komanda, kurioje žaidė broliai Deividas ir Gabrielius Virbauskai. D. Virbauskas sužaidė visas 30 rungtynių ir per jas pelnė 83 įvarčius. G. Virbauskas per 19 rungtynių surinko 27 įvarčius.

Ispanijos čempione tapo visas 30 pergalių iškovojusi „Barcelona“. Ispanijos čempionės titulą „Barcelona“ laimėjo jau 13-ą kartą iš eilės ir 30-ą kartą klubo istorijoje.

Prancūzijos čempionate liko vienas turas

Prancūzijos „Starligue“ pirmenybėse „Aix“ komanda su Gerdu Babarsku išvykoje 24:32 pralaimėjo antroje vietoje esančiam „Montpellier“ klubui. G. Babarskas pelnė 2 įvarčius. „Aix“ užima 8 vietą.

Paskutiniame ture „Aix“ namuose susitiks su čempiono titulą jau užsitikrinusiu „Paris Saint-Germain“ klubu. Kovoje su čempionais G. Babarskas negalės padėti „Aix“ komandai, nes dėl tėvo – legendinio Kauno „Granito“ rankininko Valiaus Babarsko mirties – buvo priverstas skubiai grįžti į Lietuvą.

Paskutinis „Starligue“ turas bus lemiamas dėl išlikimo kovojančiai „Istres“ komandai, kurioje rungtyniauja Lukas Simėnas. Priešpaskutinę 15-ą vietą užimantys „Istres“ rankininkai privalo namuose įveikti penktoje pozicijoje esančią „Nimes“ ekipą, kuriai paskutinis turas jau nieko nelems. Be to, lietuvio komandai dar reikia sulaukti palankaus pagrindinių varžovų rezultato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių