Quantcast

Vimbldonas: į karą eina „senukai“

Vyrų teniso pasaulyje geriausius rezultatus pasiekia 22-26 metų sportininkai, bet šių metų Vimbldono turnyras patvirtino, kad ir „senukai“ turi parako.

Šiandien prasidedančiuose Vimbldono vyrų vienetų ketvirtfinaliuose dominuoja patirtis. Net keturi ketvirtfinalių dalyviai yra 28-erių arba vyresni: australas Lleytonas Hewittas (28 metai), ispanas Juanas Carlosas Ferrero (29), kroatas Ivo Karlovičius (30) ir vokietis Tommy Haasas (31).

Įdomu, kad pastarasis jau galėtų dalyvauti Vimbldono veteranų varžybose, kuriose laukiami 30 metų sulaukę sportininkai.

„Esu labai laimingas, kad Juanas Carlosas ar Tommy žaidžia taip puikiai. Jie iškentėjo tiek daug traumų, todėl tikrai nusipelno atlygio už savo ryžtą“, – kolegų žaidimu žavėjosi dar vienas ketvirtfinalio dalyvis, 26-erių amerikietis Andy Roddickas.

L.Hewittas ir J.C.Ferrero anksčiau yra buvę pirmosiomis planetos raketėmis, o T.Haasas yra pakilęs iki 2-os pozicijos.

„Amžius daugeliu yra tik skaičiai pase. Žinoma, aš suprantu, kad man 31-eri ir kad esu nubėgęs gerokai daugiau kilometrų už kitus vaikinus. Bet kai išeinu į aikštyną, visa tai pamirštu ir stengiuosi kovoti iš visų jėgų“, – tikino T.Haasas.

Visas traumas už nugaros palikę „senukai“ tikisi Vimbldone sukurti dar ne vieną sensaciją.

Tiesa, istorija jiems yra negailestinga. Paskutinį kartą Vimbldoną vyresnis nei 28-erių žaidėjas laimėjo 1975 m., kai tai padarė amerikietis Arthuras Ashe'as.

Bet „senukų“ tai negąsdina. „Manau, kad tikrai dar galiu laimėti. Kai mano kūnas jaučiasi gerai, galiu prispausti bet kurį iš jaunesnių vyrukų“, – savo jėgomis neabejojo L.Hewittas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių