Quantcast

Vietoj lauktos šlovės – liūdnas finišas

„Lietuvos rytas“ neteko istorinio šanso patekti į stipriausiųjų Eurolygos komandų aštuonetą. Nesulaukę Stambulo „Fenerbahce-Ulker“ dovanos, vilniečiai ir patys suklupo Graikijoje.

Paskutiniajame Eurolygos šešioliktuko grupės mače vilniečiai 74:83 pralaimėjo Salonikų „Aris“ ekipai. Susidarė įspūdis, kad „Lietuvos rytas“ lemiamų mačų išvakarėse labiau galvojo apie tai, ar „Tau Ceramica“ kovos garbingai su „Fenerbahce-Ulker“, o ne rengėsi mačui Graikijoje, kurį privalėjo laimėti. Didžiulį psichologinį spaudimą jutę Lietuvos vicečempionai Graikijoje sužaidė bene prasčiausias šio sezono rungtynes.

Paradoksas – „Lietuvos rytui“ koją pakišo pratęsimas, kuris po valandą trukusių ginčų buvo žaidžiamas Stambule su „Fenerbahce-Ulker“ ekipa pirmajame E grupės rate. Be pratęsimo vilniečiai būtų pralaimėję 2 taškais, po pratęsimo turkų klubo persvara padidėjo iki 4. Nors Vilniuje aikštės šeimininkai atsirevanšavo 3 taškais, geresnis tarpusavio rungtynių taškų santykis suteikė pranašumą Stambulo komandai, kuriuo ji ir pasinaudojo.
Galima neabejoti, kad jeigu vilniečiai likimą būtų laikę savo rankose, jų žaidimas Salonikuose būtų buvęs visai kitoks. Tačiau šįkart jų nebūtų išgelbėjusi net pergalė. Gavę puikų šansą „Fenerbahce-Ulker“ krepšininkai nesirengė jo paleisti iš savo rankų. Jiems tereikėjo pergalės savo aikštėje prieš Vitorijos „Tau Ceramica“ ir jie ją iškovojo.
Kitą sezoną „Lietuvos rytas“ grįš rungtyniauti į ULEB taurės turnyrą.

Trūko kietesnės gynybos

„Lietuvos rytas“ neišnaudojo istorinės galimybės žaisdamas bene silpniausioje šešioliktuko grupėje. Išskyrus „Tau Ceramica“, kitos dvi komandos nebuvo priskiriamos grupės favoritams.
„Mums trūko kietesnės gynybos, – Eurolygos interneto svetainė citavo „Lietuvos ryto“ strategą Aleksandrą Trifunovičių. – „Aris“ kontroliavo žaidimo ritmą ir išnaudojo mūsų klaidas, taip iškovodamas pergalę. Manau, kad mano žaidėjai buvo verti žaisti tarp aštuonių stipriausių komandų, tačiau dėl traumų buvome priversti keisti žaidėjų sudėtį.“
Perspektyviausias vilniečių gynėjas Martynas Gecevičius įvardijo konkrečias nesėkmės priežastis: „Mes nesugebėjome sustabdyti Jeremiah Massey. Jis buvo nesulaikomas ir pridarė daug problemų mūsų gynybai. Bet mes visi kovojome negailėdami jėgų, nes nežinojome, kas vyksta kitose grupės rungtynėse.“
„Jeigu atvirai, patekti į kitą etapą jau nelabai tikėjomės. Bet didžiuojuosi savo žaidėjais. Šįvakar jie kovojo dėl kiekvieno kamuolio ir skyrė pergalę mūsų sirgaliams. Jei būtume geriau sužaidę pirmąsias trejas šešioliktuko rungtynes, galėjome būti „Fenerbahce-Ulker“ vietoje“, – pakiliai kalbėjo Salonikų ekipos strategas Gordonas Herbertas.

Čempionai kapituliavo

Eurolyga turės naują čempioną – tai paaiškėjo Belgrade, kur titulą gynęs Atėnų „Panathinaikos“ su Šarūnu Jasikevičiumi pralaimėjo lemiamą kovą.
Atėnų krepšininkai žūtbūtinėse Eurolygos šešioliktuko D grupės rungtynėse, stebint daugiau nei 7000 žiūrovų, 73:82 nusileido Belgrado „Partizan“ ekipai ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.
Šiame susitikime „Panathinaikos“ reikėjo tik pergalės.
Mačas Belgrade sulaukė didelio ažiotažo. Graikijos komandos vyriausiasis treneris serbas Želkas Obradovičius savo karjerą pradėjo būtent „Partizan“ klube. Jam dabar vadovauja jo buvęs auklėtinis, vienas geriausių visų laikų „jugų“ krepšininkų Predragas Danilovičius.
Pažiūrėti dabartinio „Partizan“ ir „Panathinaikos“ akistatos atėjo legendiniai „partizanai“ – Draženas Dalipagičius, Draganas Kičanovičius, Vladė Divacas, Želkas Rebrača.
Dramatiškai susiklostė antroji rungtynių dalis. Trečiojo kėlinio pabaigoje serbai pirmavo 60:53, tačiau „Panathinaikos“ perėmė iniciatyvą ir ketvirtajame išsiveržė į priekį – 66:64. Likus žaisti 3 minutes, Miltas Palacio ir Novica Veličkovičius atgaivino „Partizan“ viltis – 73:67. Tuo metu lyderio vaidmens ėmėsi Šarūnas Jasikevičius – lietuvis tiksliais metimais sušvelnino skirtumą iki 73:75. Belgradiečių sėkmę įtvirtino Nikola Pekovičius, Dušanas Kečmanas ir M.Palacio.
„Mus pražudė nerezultatyvios atakos, kai kelis kartus nepataikėme ypač svarbiais momentais. Puolėjų grandyje labai trūko Kosto Tsartsario, tačiau ir be jo „Panathinaikos“ turi daug patyrusių žaidėjų, bet jų indėlis buvo ne toks, kokio tikėjausi“, – sakė Ž.Obradovičius.
Tituluotasis Serbijos krepšinio specialistas yra šešis kartus tapęs Europos klubų čempionu.
Kitose šios grupės rungtynėse Sienos „Montepaschi“ 80:67 įveikė Stambulo „Efes Pilsen“.
Jau žinoma, kad Eurolygos ketvirtfinalyje balandžio 1, 8 ir, jei reikės, 10 dienomis „Montepaschi“ iki dviejų pergalių grumsis su Stambulo „Fenerbahce Ulker“, o „Partizan“ išmėgins jėgas su Vitorijos „Tau Ceramica“ krepšininkais, kurių gretose yra Simas Jasaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių