Quantcast

Vienos svarbiausių šių metų bokso dvikovos kulminacija: ukrainietis triumfuoja, britas nori revanšo

Pagrindiniu šių metų bokso įvykiu vadinamą profesionalų sunkaus svorio atletų dvikovą laimėjo ir keturiais čempiono diržais pasipuošė ukrainietis Oleksandras Usykas.

Susikovė Londone

Iš Simferopolio kilęs 34-erių O.Usykas vienbalsiu teisėjų sprendimu (117:112, 116:112, 115:113) privertė kapituliuoti 31 metų britą Anthony Joshua.

Dabar O.Usyko trofėjų kolekcijoje – keturių profesionalų bokso organizacijų (WBA, WBO, IBF ir IBO) čempiono diržai.

Dvylika raundų trukusią dvikovą Londone, "Tottenham Hotspur" stadione, stebėjo daugiau nei 65 tūkst. sirgalių. "Total Sportal" duomenimis, garantuotą A.Joshua uždarbį sudarė maždaug 13,7 mln. JAV dolerių, O.Usyko – 4,1 mln. JAV dolerių.

Ukrainietis ir britas – Londono olimpiados čempionai (Oleksandras – svorio kategorijos iki 91 kg, Joshua – per 91 kg).

Anthony buvo sutrikęs. Jo komandoje – per daug patarėjų, o ringe reikia būti savimi.

A.Joshua yra viešėjęs Lietuvoje – 2012-aisiais Kaune dalyvavo Algirdo Šociko turnyre.

Dėkojo Viešpačiui

"Viskas susiklostė taip, kaip tikėjausi. Anthony kelis kartus buvo prispaudęs mane, tačiau tai smulkmenos. Už sėkmę dėkoju Viešpačiui, mano pergalės – jo dėka", – kalbėjo O.Usykas.

"Sveikinu Oleksandrą, jis puikiai padirbėjo – buvo paslankesnis, lankstesnis, tačiau manęs nenustebino. Mes dar susitiksime, tuomet smūgiuosiu dažniau ir skaudžiau", – tvirtino A.Joshua.

"Tenka pripažinti, kad A.Joshua pasirodymas buvo vidutinio lygio, jo varžovas – geriau pasiruošęs. Anthony sugniuždytas morališkai, bet jau kalba apie būsimas treniruotes ir revanšą, kurį tikisi laimėti. Tačiau A.Joshua žino, kad kitą kartą privalės būti kitoks, nei šįsyk, kitaip vėl pralaimės", – reziumavo brito vadybininkas Eddie Hearnas.

Šlovė ir karūna

"O.Usykas efektingai susitvarkė su A.Joshua ir sugrąžino į Ukrainą sunkaus svorio bokso karaliaus šlovę ir karūną, kurią anksčiau nešiojo broliai Klyčko", – teigė naujienų agentūra BBC.

"Ukrainietis pranoko A.Joshua agresyvumu ir greičiu, o pastarasis galiausiai išsikvėpė ir vos išvengė nokauto", – akcentavo dienraštis "The Independent".

"Susidariau įspūdį, kad Anthony buvo sutrikęs, nes neapsisprendė, kokią taktiką pasirinkti. Iš savo patirties žinau, ką tai reiškia. Jo komandoje – per daug patarėjų, o ringe reikia būti savimi. Tai suvokęs ir padaręs išvadas A.Joshua dar daug ką nuveiks, tačiau dabar bokso ateitis – O.Usykas", – svarstė legendinis George'as Formanas.

"O.Usykas, įkopęs į mėgėjų bokso viršūnę, tą patį darė ir tapęs profesionalu – dirbo iš širdies ir atkakliai siekė užsibrėžto tikslo", – pabrėžė buvęs pasaulio čempionas Lennoxas Lewisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių