Quantcast

Vienoje žymiausių pasaulio regatų – lemiama lietuvių kova su rusų įgula

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio plaukimuose užėmusi pirmąją ir antrąją vietas, jachtos „Ambersail“ įgula ruošiasi lemiamai kovai dėl pirmos vietos vienoje iš penkių žymiausių pasaulio regatų „Antigua sailing week“. Kol kas lyderių poziciją išlaikančius lietuvius nuo pagrindinių konkurentų, rusų įgulos, buriuojančios jachta „Weddel“, skiria vos keturi taškai.

Nuo antrosios varžybų dienos sėkmingai tęsusi pirmųjų vietų maratoną, jachtos „Ambersail“ įgula antrajame ketvirtadienio plaukime buvo priversta nusileisti pagrindiniams konkurentams „Weddel“. Rusų įgula lietuvius aplenkė minute ir šiuo metu bendrojoje įskaitoje nuo lietuvių atsilieka keturiais taškais.

„Pirmą plaukimą buvome pirmi, tačiau antrojoje distancijoje mums iškilo techninių problemų, dėl to praradome kelias brangias minutes ir likome antri. Vis dėlto svarbiausia, kad kol kas bendrojoje įskaitoje išlaikome pranašumą prieš artimiausius konkurentus. Laukiame rytojaus ir labai stengsimės regatą užbaigti sėkmingai“,- teigė komandos vadovas Arvydas Paunksnis.

Pasak jo, trumpos šių varžybų distancijos nėra itin palankios tokiems dideliems laivams, kaip „Ambersail“ ir geram pasirodymui būtinas itin sklandus įgulos darbas, leidžiantis kiekvieną manevrą atlikti tiksliai ir laiku.

Po keturių regatos dienų bendrojoje grupės įskaitoje jachta „Ambersail“ su 7 taškais užima lyderių poziciją, antroje vietoje – 11 taškų turinti rusų įgula su jachta „Weddel“, trečioje – britų „Challenger“ (16 taškų), ketvirtoje – austrų Volvo 70 klasės jachta „Green Dragon“ (22 taškai).

„Antigua sailing week“ regata organizuojama nuo 1968-ųjų ir laikoma viena iš penkių prestižiškiausių pasaulio regatų. Kasmet varžybos sulaukia daugybės dalyvių iš viso pasaulio, tarp jų ir garsių bei daug pasiekusių buriuotojų. Šiemet regatoje dalyvauja daugiau nei 1000 buriuotojų iš 20 skirtingų pasaulio šalių, o tarp konkurentų galima rasti ir „Volvo Ocean Race“ lenktynių aplink pasaulį nugalėtojus Ianą Walkerį bei Julesą Salterį, buriuojančius jachta „Gladiator“.


Šiame straipsnyje: regataAmbersailsportaskova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių