Quantcast

Varžybų kulminacija – jubiliatų finalas

  • Teksto dydis:

Simboliška, kad Baltijos regbio "Top" lygos finale šį sezoną susikovė jubiliatai: 45-erius metus gyvuojantis Kauno "Ąžuolas" ir trisdešimtmetį švenčiantis "Baltrex-Šiaulių" klubas.

Išsidalijo medalius

Kauniečiams nepavyko pateikti dar vienos staigmenos – jie pralaimėjo lemiamą mačą šiauliečiams 7:53 (7:16).

Pusfinalyje "Ąžuolas" netikėtai 26:21 palaužė praeito sezono Baltijos lygos čempionus – Šiaulių "Vairo-Kalvio-Jupojos" regbininkus.

Deja, finalas Kauno komandai susiklostė nekaip. Pirmą kėlinį medikų pagalbos prireikė traumuotam Eimantui Jatautui, per antrą kėlinį "Ąžuolas" nepelnė nė taško ir "Baltrex-Šiauliai" šventė pergalę.

"Pirmą kėlinį ne viskas buvo prarasta, tereikėjo jį užbaigti pozityviau. Vis dėlto "Baltrex-Šiauliai" turi daugiau lemiamų kovų patirties", – sakė "Ąžuolo" vyriausiasis treneris Linas Naujalis.

Bronzos medalius iškovojo "Vairo-Kalvio-Jupojos" ekipa, 37:20 (25:10) nugalėjusi "Šiaulių" regbininkus.

"Ąžuolas" atsigavo

Iš JAV sugrįžęs buvęs Lietuvos regbio rinktinės žaidėjas L.Naujalis – it šviežio oro gurkšnis "Ąžuolui".

Peržiūrėjęs Kauno klubo praeito sezono rungtynes supratau, kad viskas nėra taip, kaip kalba žaidėjai ar sirgaliai.

"Kritinėse situacijose sporte, kaip ir gyvenime, svarbiausia yra atpažinti problemas sukėlusias priežastis. Peržiūrėjęs Kauno klubo praeito sezono rungtynes supratau, kad viskas nėra taip, kaip kalba žaidėjai ar sirgaliai, – teigė L.Naujalis. – Pernai daug ką lėmė trys faktoriai. Pirmiausia – traumos: jų neišvengė bent septyni žaidėjai, tarp jų dauguma – kertiniai komandos nariai. Kitas dalykas – regbio niuansai. Labai trūko įgūdžių. Paprastas pavyzdys: perduoti ir pagauti kamuolį. Šį elementą patobulinus galima gauti 10–15 proc. naudos. Taip pat trūko emocijų, nors "Ąžuolas" – fiziška komanda ir tą rodo šis sezonas: mes dominuojame grumtynėse."

Siekdamas užsibrėžtų tikslų L.Naujalis į komandą pasikvietė gerai žinomus Lietuvos regbininkus – Alaną Alasauskį ir Tautvydą Krasauską. Abu jie sportuoja ir mokosi "Hartpury" koledže Anglijoje, o Lietuvoje anksčiau atstovavo atitinkamai "Vairo-Kalvio-Jupojos" ir "Baltrex-Šiaulių" ekipoms. Būtent L.Naujalis padėjo jiems išvykti į regbio valstybę – Pietų Afrikos Respubliką (PAR), todėl ir A.Alasauskis, ir T.Krasauskas sutiko prisijungti prie "Ąžuolo".

Pozityvūs pokyčiai

Ruoštis lemiamoms Baltijos lygos kovoms "Ąžuolui" padėjo gynybos treneris iš Velso Andrew Barlow bei vienas geriausių Lietuvos regbininkų Ignas Darkintis.

Ryšiai užsienyje leido pasikviesti ir du pajėgios Zimbabvės rinktinės žaidėjus – Shayne'ą Makombe bei George'ą Saungweme.

"A.Barlow pažįstu seniai, kartu dirbome Lietuvos rinktinėje. I.Darkintis yra, ko gero, vienintelis lietuvis, kuris, kaip aš sakau, turi juodą diržą pirmoje linijoje – tik šios pozicijos patyrę arba buvę žaidėjai gali suteikti kokybiškos informacijos. Ignas yra sužaidęs Anglijoje maždaug 150 rungtynių, taip pat rungtyniavo aukščiausioje Ispanijos lygoje, tad jo patirtimi abejoti neverta", – pabrėžė L.Naujalis.

Anot "Baltrex-Šiaulių" trenerio Edmundo Ščavinsko, progresuojanti Kauno komanda – pozityvus postūmis visam Lietuvos regbiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolis

Karolis portretas
Pagaliau atėjo šventė ir į Kauno regbį.Geras darbas su pamaina ir Naujo trenerio nuoširdus darbas davė savo vaisius .Tik gaila,kad baisus nutekėjimas į užsienį, neturėdami salygų jauni žaidėjai priversti emigruoti ir dingti išsporto padangės ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių