Quantcast

Vairuojančių moterų lenktynėse „Damų Rally 2020“ – netikėti išbandymai

  • Teksto dydis:

Antrojo šiųmetinio „Damų Rally 2020“ serialo etapo, surengto drauge su didžiuoju „Rally Žemaitija“, išvakarėse organizatoriai kalbėjo apie pakoreguotą varžybų programą ir būsimų rungčių proporcijas: sprendimą sumažinti įvairių galvosūkių ir pasiūlyti kiek daugiau užduočių, susijusių su tikru sportu. Kitaip tariant – nuvaryti nuo kojų...

Visgi toks planas nepavyko. Jei prieš vairuojančioms moterims skirtas lenktynes kai kurių dalyvių veiduose iš tiesų šmėžavo priešstartinės įtampos ir jaudulio šešėliai, tai po finišo atrodė tarsi 30 ekipažų dalyvavo ne varžybose, o „Jamam“ akcijoje ir sėkmingiausiu įmanomu būdu nusiaubė kokią nors „Louis Vuitton“ ar „Coco Chanel“ parduotuvę. Damų akys švytėjo, nuovargio nė užuominos, o paprašytos papasakoti, kaip sekėsi, taip tryško emocijomis, kad iš pradžių net buvo sunkoka suprasti, kaip atrodė jų lenktynės.

„Visas renginys buvo pilnas adrenalino, geros nuotaikos ir gražių moterų! Mums su Lina labiausiai kraują kaitino slalomai bei aktyvios rungtys, kuriose reikėjo viena kitos paskatinimo ir palaikymo, kai gali šaukti – rėkti „nepasiduok!“ ir „spausk gazą!“. Buvo nerealiai smagu, o kai paaiškėjo, kad laimėjom – pasijutom devintam danguj“, – krykštavo antrą „Damų Rally 2020“ etapą laimėjusios komandos „Spanguolės“ narė Greta Vesaitė.

Beje, pavadinimą „Spanguolės“ pačios merginos kildina ne nuo vitaminais pertekusių uogų, o nuo studijų universitete laikų, kai su nutrūktgalvių draugų kompanija tiesiog „spango“ nuo gyvenimo smagybių.

Čempionių ekipažo šturmanės teigimu, „gazo spaudimo“ buvo tikrai nemažai: visoms „Damų Rally 2020“  dalyvėms reikėjo įveikti 4 slalomo rungtis, lėkti Bačiūnų kartodrome „Driftgo.lt“, o ir kitose protmūšinėse arba kojų greitumo rungtyse buvo ką veikti. Pasak Gretos, šįkart vairuotojams skirtos užduotys buvo gerokai artimesnės klasikiniam autosportui ir, sprendžiant pagal kitų komandų atsiliepimus, ateityje galėtų būti dar ilgesnių, greitesnių bei sudėtingesnių iššūkių su automobiliais.

Be tradicinių slalomų damoms šį kartą teko įveikti dvi egzotiškas rungtis. Pirmoji – tikslus automobilio aklinai užklijuotais langais vairavimas, orientuojantis tik pagal aplinką fiksuojančių kamerų vaizdus, siunčiamu į masyvaus visureigio „Kia Sorento“ salone esantį monitorių. Antroji – slalomas irkluojant katamaraną Kražantės užtvankos vandenyse, virtęs tikro jūrų mūšio ir šlapių marškinėlių konkurso hibridu.

Apskritai sprendžiant iš kalbintų šiųmetinio „Damų Rally 2020“ serialo dalyvių reakcijų, projekto sumanytojams pavyko kilstelėti kokybinę tokio pobūdžio reginių kartelę į naują lygį. Organizacija tiksli, kaip laikrodis, trasos parinktos tokiais keliais, į kuriuos vėliau norisi sugrįžti net jei tektų nukrypti nuo pagrindinio kelionės maršruto. Pagalvota net apie tokias smulkmenas, kaip gaivieji gėrimai visą dieną besivaržančioms damoms, nekalbant apie iškilmingas išlydėtuves ir gražias sutiktuves ant pagrindinės „Rally Žemaitija“ arkos.

„Labai džiaugiuosi, kad ir šįkart pavyko nenuvilti į antrąjį „Damų Rally“ etapą susirinkusių ekipažų. Stengėmės mes, tačiau viskas gerokai paprasčiau, kai pačios dalyvės atsiveža sklidiną bagažinę teigiamų emocijų ir papuošia renginį savimi. Akivaizdu, kad visus ekipažus sudarė geriausių draugų kompanijos, o mes tik drauge šventėme gyvenimą“, – po finišo šypsojosi „Damų Rally“ strategė Ingrida Savickienė.

Susumavus visų rungčių rezultatus paaiškėjo, kad „Vasaros – Žemaitijos“ etape (rudenį bei žiemą dar laukia etapai Dzūkijoje ir Aukštaitijoje) geriausiai sekėsi jau minėtam „Spanguolių“ duetui – Gretai Vesaitei ir Linai Kraftei-Malasevičius, specialiai į renginį atvykusiai iš Švedijos ir todėl dvi savaites praleidusiai karantine. Už pergalę jos buvo apdovanotos Zakeliškių kaimo turizmo sodybos įsteigtu prizu – baidarių  žygiu Dubysa, tingiu poilsiu burbuliuojančiame kubile vakarui vėstant ir ilga naktimi namelyje ant upės kranto, su Erikos Umbrasaitės įkvepiančios istorijos kasdienybės žavesiui‎ knyga „Lūpdažio pamokslai“. Be to merginos gavo galimybę dalyvauti seminare „Pokalbiai tik tarp moterų“, kuriame narstomos amžinai aktualios temos nuo apie aprangos subtilumo, tekstilės ypatumų, seksualumo paslapčių, „kas yra ta maža juoda suknele“. 

Antroji vieta atiteko komandai „Sėlinančios vapsvos“, kurią sudarė Agnė Mažeikienė, Renata Karpavičiūtė, Vaida Mažeikaitė ir Vaida Danieliūtė. Joms įteiktos E. Umbrasaitės knygos „Lūpdažio pamokslai“ bei Algimanto Vaupšo ūkio dovanos. Beveik tokias pat dovanas gavo ir trečiąją vietą užėmusi moterų komanda „Palaidais laukais“ – Kristina Kurganovienė, Deima Navickienė, Rasa Smilginienė, Gytė Žurauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių