Quantcast

Vaidotas Žala po testų smėlynuose neslėpė džiaugsmo: pajutau, kad Dakaro pasiilgau

  • Teksto dydis:

Minėdamas paskutinę 2020-ųjų metų dieną „Agrorodeo“ komandos lenktynininkas Vaidotas Žala po ilgiau nei dviejų mėnesių pertraukos vėl atsisėdo prie Mažyliu praminto Dakarui paruošto bolido vairo.

Tai buvo vienintelė prieš didįjį startą komandai suteikta galimybė ne tik išbandyti automobilį Saudo Arabijos smėlynuose, tačiau ir abiems pilotams pabandyti dirbti kartu ne tik sėdint prie staliuko.

Trumpas testas su daug emocijų

Nors testams skirtas greičio ruožas nebuvo ilgas ir jį sudarė tik 6 kilometrai, iš automobilio išlipęs V. Žala neslėpė džiaugsmo ir gerų emocijų bei juokavo, kad pirmasis ratas buvo kupinas ne tik teigiamų pojūčių, bet ir priminė jau išgyventus pirmus kartus.

„Vos pradėjęs važiuoti pasijaučiau, kaip jaunuolis pirmą kartą sėdęs prie „kovinio“ automobilio vairo –akys didelės, emocijų daug, o lėkti norisi maksimaliai. Vis dėlto, antro rato metu tempą ir norą akceleratoriaus pedalą spausti iki dugno truputį sumažinau bei pajutau reikiamą ritmą. Viskas ėjosi it iš pypkės, truputį pasireguliavome važiuoklę, pasilenkėme sėdynes ir emociškai nusiteikėme sekmadienio startui“, – po testų kalbėjo V. Žala.

Pagyros vairuotojams ir automobiliui

„Agrorodeo“ komandos pilotas pasakojo, kad nors ir neilgas, tačiau organizatorių testams paruoštas greičio ruožas buvo pakankamai intensyvus su nemažai išmuštų duobių bei provėžų. Iš viso lietuvis kartu su šturmanu Paulo Fiuza įveikė tris ratus, kurių metu įsitikino, kad automobilis veikia be priekaištų, o ir darbas kartu nesukelia didesnių nesusipratimų.

„Važiavimas su Paulo taip pat džiugina, žinoma, dabar dar nesame susidėję visos navigatoriui reikiamos įrangos, todėl jam buvo gana sunku šiandien dirbti, tačiau nepaisant to viskas praėjo sklandžiai. Velnių nuo jo negavau, stabdyti irgi neprašė, tad manau, kad ir įskaitiniuose greičio ruožuose susidirbti nebus sunku“, – darbu su šturmanu džiaugėsi lenktynininkas.

P. Fiuza po keleto įveiktų kilometrų kartu V. Žalai taip pat negailėjo gražių žodžių. Jis teigė, kad V. Žala yra puikus bei greitas vairuotojas, o ir komandos turimas Mažylis pasižymi nepriekaištingu darbu. Portugalas po pirmojo pasivažinėjimo neabejojo – lenktynės bus išties įdomios.

Iki pasiilgto starto – keli darbai

V Žala prisipažino, kad tik išvažiavęs į smėlynuose suformuotą trasą pajuto, jog per metus Dakaro spėjo pasiilgti. Sportininkas aiškino, kad anksčiau iš klasikinio ralio automobilio persėdus į Dakaro bolidą vis trūkdavo greičio, tačiau ši diena visiškai nenuvylė ir sukėlė nostalgiją.

„Iš tiesų pasiilgau šio tempo ir greičio ruožų smėlyje. Vis maniau, kad po varžybų Lietuvos automobilių ralio čempionate pradėjus važiuoti smėlyje trūks greičio, tačiau anaiptol – organizatoriai padiktavo puikų tempą“, – treniruočių greičio ruožą vertino V. Žala.

Tiesa, iki kol lenktynininkai galės stoti prie pirmojo greičio ruožo starto, komandai dar teks įveikti administracinę ir techninę komisijas. Nors anksčiau šie formalumai būdavo išsprendžiami dar Marselio uoste prieš išplukdant Dakaro techniką, šiemet dėl koronaviruso grėsmės ši tvarka buvo pakeista ir perkelta prieš pat sunkiausiomis pasaulio varžybomis praminto Dakaro startą. Įveikusios numatytus patikrinimus visos lenktynininkų komandos privalės savo „kovinę“ techniką atiduoti į uždarą parką bei galės atsiimti tik sausio 2 dieną prieš prologą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo...

nu jo... portretas
Nuotraukoje Žala??:)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių