Quantcast

V. Žūsinaitė-Nekriošienė sezoną pradėjo laimėdama bėgimą „Vilkų takais“

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje įvyko šeštasis bėgimas „Vilkų takais“, skirtas Pamirštiesiems kariams atminti. Šiame bėgime buvo galima išvysti po motinystės atostogų į didįjį sportą sugrįžtančią Vaidą Žūsinaitę-Nekriošienę, kuri neturėjo lygių tarp moterų.

V. Žūsinaitė-Nekriošienė 10 km distanciją Vilniaus Vingio parke įveikė per 37 min. 25,3 sek. Tarp visų dalyvių jos rezultatas buvo penktas.

Po finišo jos buvo paklausta, ko reikia norint po motinystės atostogų sėkmingai sugrįžti į bėgimo trasą.

„Jaučiuosi gerai. O kaip sugrįžti... Turi būti labai didelė motyvacija, viską reikia daryti palaipsniui, per daug savęs nespausti ir tada rezultatai ateis“, – atsakė viena geriausių Lietuvos stajerių.

Moterų įskaitoje antrąją vietą užėmė Virginija Višinskienė (43.23,8), trečiąją –Laura Dapkuvienė (45.19,2).

„Vilkų takais“ bėgime greičiausias buvo Aivaras Čekanavičius – 33 min. 18,1 sek. Antras finišo liniją kirto Modestas Diršė (33.33,1), trečias – Tadas Matusevičius (36.39,4).

5 km bėgime nugalėjo Gediminas Pajėda (16 min. 50,2 sek.). Antrąją poziciją užėmė Erikas Czerniawskis (17.07,4), trečiąją – Dainius Stravinskas (18.19,9).

Moterų įskaitoje prizininkėmis tapo Daiva Bielevičiūtė (20.24,7), Rūta Marija Trimonytė (20.46,4) ir Julija Kliukauskaitė (21.30,4).

Keli šimtai bėgikų šiame renginyje įveikė 1963 m trasą, simbolizuojančią 1963-uosius metus, kai ZOMO (liet. – Mechanizuotas pilietinės milicijos rezervas) pareigūnai užmušė paskutinįjį Pamirštąjį karį Józefą Franczaką, slapyvardžiu „Lalek“.

Šiose varžybose dalyvavo ir neįgalieji – Lietuvos triračių sporto asociacijos atstovai. Bėgimo dalyviai ir svečiai taip pat galėjo susipažinti ir išbandyti Lietuvos kariuomenės techniką.

Iš viso šiame renginyje dalyvavo per 700 bėgikų, kurie kartu bėgdami pagerbė atminimą tų karių, kuriems karas nesibaigė 1945 m. gegužės 8 d. ir kurie už savo tikėjimą laisve ir teisingumu sumokėjo aukščiausią kainą – paaukojo savo gyvybę.

„Kasmet matydama prie bėgimo starto linijos ne tik daugybę savo tautiečių – Lietuvos lenkų, už ką esu jiems labai dėkinga, bet ir lietuvių, tarp jų ir Lietuvos karius, žinau, kad dalyvaudami šiame bėgime jie taip pagerbia savo didvyrius. Bėgimo „Vilkų takais“ Vilniuje išskirtinumas yra tas, kad, nors pradžioje ši iniciatyva buvo skirta lenkų didvyriams, Lietuvoje atsirado nauja dimensija – jungianti abi mūsų tautas“, – pasidžiaugė Lenkijos ambasadorė Lietuvoje Urszula Doroszewska.

Bėgimą „Vilkų takais“ organizavo Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, Lietuvos lenkų jaunimas ir asociacija „Sporto renginiai“. Renginio partneris –Lietuvos kariuomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių