Quantcast

V. Žala – apie naują patirtį: neįtikėtina, kaip elgėsi BMW

Estijoje, "Audruring" trasoje, surengtose šešių valandų ištvermės automobilių žiedinėse lenktynėse (BEC 6H) jėgas išmėgino ir bekelės varžybų asas, daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Vaidotas Žala.

Tramdė mašiną

Legendinio Dakaro ralio dalyvis V.Žala atstovavo "Bunasta-Savesta consulting" komandai ir vairavo naujutėlaitį BMW M4 GT4.

"Bunasta-Savesta consulting" bendroje įskaitoje užėmė vienuoliktą vietą, o savo klasėje (GT AM) – pirmą.

"Akys ant kaktos iššoko, kaip mašina laikėsi ant kelio. Neįtikėtina – tartum įkalta. Pasižiūrėjęs, kaip važiuoja kiti, pabandžiau pakartoti, tad jau pirmame posūkyje teko tramdyti mašiną. Man čia dar mokytis ir mokytis", – pirmais įspūdžiais dalijosi V.Žala.

Jo teigimu, labai sunku į posūkį įvažiuoti tokiu greičiu, kokiu leidžia automobilis. Anot Vaidoto, jeigu tokiu greičiu važiuotų su įprastomis žvyro dangai pritaikytomis padangomis, tektų įlėkti į pievas.

Patyrę lenktynininkai Jurgis Adomavičius ir Tomas Rimkus puikiai pažįsta "Audruring" trasą, bet taip pat pripažino, kad prie BMW M4 GT4 reikia priprasti.

Trasoje baigėsi degalai

Pasižiūrėjęs, kaip važiuoja kiti, pabandžiau pakartoti, tad jau pirmame posūkyje teko tramdyti mašiną.

Varžybas Estijoje laimėjo "Šiaulių-RD Signs" komanda, kuriai atstovavo Paulius Paškevičius, Audrius Butkevičius ir Ramūnas Čapkauskas (automobilis "Lamborghini Huracan ST").

Antrą vietą užėmė kita mūsų šalies komanda "CircleK Miles Plus Racing team" (Ignas Gelžinis, Paulas Augustas ir Oskaras Brazaitis su "Porsche GT3 CUP gen2"), trečią – taip pat Lietuvos ekipa "Noker Racing Team" (Kęstutis Stasionis, Marius Slaboševičius ir Stenas Piirimagis su "VW Golf GTI TCR").

"Per pirmą važiavimą baigėsi degalai, maniau, kad teks lipti trasoje iš mašinos ir eiti namo, bet partempė į "pit lane" zoną ir komanda varžybas tęsė. Per antrą važiavimą pagavau ritmą ir labai smagiai lėkiau – netrūko lenkimų, nors kuo arčiau finišo, tuo labiau atrodė, kad trasa tuštėja. Buvo galima važiuoti gana ramiu tempu, tad net leidau sau įsijungti kondicionierių", – pasakojo V.Žala.

Šiauliečiai – lyderiai

Po dviejų BEC 6H etapų bendros įskaitos lyderė – "Šiaulių-RD Signs" komanda (120 taškų).

Toliau rikiuojasi "Noker Racing Team" (74 tšk.) ir estų "ALM Customer Racing" (70 tšk.).

Trečias šių varžybų etapas numatytas vėl "Audruring" trasoje rugpjūčio 21–22 d.

Pernai dėl pandemijos buvo surengtos tik vieno etapo lenktynės. Jas laimėjo latvių "Flash Racing", antrą ir trečią vietas užėmė Lietuvos komandos – "Circle K Miles Plus Racing Team" ir "Porsche Club by LG OLED".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių