Quantcast

V. Stroliai iki Europos čempionato medalio tetrūko 0,8 sekundės

  • Teksto dydis:

Europos biatlono čempionato Baltarusijoje sprinto lenktynėse Vytautas Strolia buvo per plauką nuo medalio. 10 km sprinto lenktynėse Lietuvos biatlonininkas finišavo ketvirtas.

V.Strolia iš 10 taikinių pataikė į 9 ir parodė gerą greitį slidėmis.

Iš slidinėjimo į biatloną prieš penkerius metus perėjęs 27 metų anykštėnas nusileido tik prizininkų trejetui.

Auksą laimėjo rusas Matvejus Eleksejevas (23 min. 46,4 sek.; 1 klaida šaudant), sidabrą – latvis Andrejus Rastorgujevas (atsiliko 4,1 sek.; 1), bronzą – norvegas Aleksandaras Fjeldas Andersenas (25,5 sek.; 1).

Septintuoju numeriu varžybose Baltarusijoje startavęs V.Strolia finišavo ketvirtas, nuo čempiono atsilikęs 26,3 sek.

Iki bronzos medalio jam tetrūko 0,8 sek.

Tai – geriausias rezultatas per V.Strolios karjerą.

Iki šiol Europos biatlono pirmenybėse iš lietuvių ant garbės pakylos yra lipusi tik Diana Rasimovičiūtė. Pernai karjerą baigusi sportininkė 2010 metais Europos pirmenybėse dvejose rungtyse laimėjo sidabrą.

Tiesa, ir tada ir dabar, Europos pirmenybėse nesivaržė biatlono ryškiausios žvaigždės. Šiame sporte žemyno pirmenybės nepasižymi tokiu prestižu kaip pasaulio čempionatas ar pasaulio taurės varžybos, kur svari dalis startuojančių ir laiminčių atletų praleidžia Europos pirmenybes.

Lietuviai įprastai jose startuoja, kaip ir Latvijos biatlono lyderis A.Rastorgujevas. Pripažintos biatlono šalys, kaip Norvegija, Prancūzija, Rusija, Vokietija ar Austrija į Europos pirmenybes įprastai deleguoja rezervinės komandos atstovus.

Šeštadienį sprinto lenktynėse 36 vietą užėmė Tomas Kaukėnas, prašovęs 2 kartus ir nuo čempiono atsilikęs 1 min. 41 sek.

Linas Balys užėmė 80-ąją vietą, Lukas Jakeliūnas – 100-ąją, Rokas Suslavičius – 114-ąją. Iš viso startavo 122 sportininkai.

Europos čempionatas šiais metais turėjo vykti Otepėje, bet dėl nepalankių oro sąlygų Estijoje buvo perkeltas į Baltarusiją, trasą šalia Minsko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių