Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen su Lichtenšteino ministre aptarė draudimus šalių agresorių sportininkams

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Lichtenšteino užsienio reikalų ministrė Dominique Hasler (Dominika Hasler) trečiadienį Vilniuje aptarė draudimą rusų ir baltarusių sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose.

„Visos demokratinės valstybės supranta, jog Rusija sportą naudoja kaip vieną iš savo galios ir propagandos instrumentų. Visiškai nepriimtina, kad Rusijos, taip pat ir Baltarusijos, sportininkai net ir po neutralia vėliava dalyvauja olimpinėse žaidynėse ar kitose tarptautinėse varžybose. Todėl Vakarų šalys turi stiprinti spaudimą Rusijai taikydamos sankcijas ir tarptautinę izoliaciją, įskaitant sporto varžybas“, – Seimo kanceliarijos pranešime cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

Visos demokratinės valstybės supranta, jog Rusija sportą naudoja kaip vieną iš savo galios ir propagandos instrumentų.

Anot jos, šiuo klausimu svarbi nacionalinių parlamentų pozicija. Seimo pirmininkė atkreipė ministrės dėmesį į šių metų kovo 10 dieną Seimo vienbalsiai priimtą rezoliuciją, kad dėl karo Ukrainoje Rusijos ir Baltarusijos sportininkams neturėtų būti leidžiama dalyvauti Olimpinėse žaidynėse.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) kovo pabaigoje tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams rekomendavo leisti su kariuomene nesusijusiems sportininkams, „turintiems Rusijos arba Baltarusijos pasą, varžytis tik kaip individualiems neutraliems atletams“.

TOK taip pat nurodė, kad sportininkų su Rusijos ar Baltarusijos pasais komandos nesvarstytinos ir kad varžybose neturėtų dalyvauti karą Ukrainoje aktyviai remiantys sportininkai. Be to, Rusija ir Baltarusija dėl sankcijų ir toliau negali organizuoti tarptautinių sporto renginių savo teritorijoje.

Tuo tarpu Baltijos šalių, Lenkijos ministrai toliau siekia, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai negalėtų dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog  portretas
Pirmo prioriteto svarbiausias klausimas Lietuvai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių