Quantcast

Už sukeltas muštynes rankinio aikštelėje – diskvalifikacija iki sezono pabaigos

  • Teksto dydis:

Nemalonus incidentas įvyko Lietuvos rankinio I lygos pirmenybėse. Praėjusį sekmadienį vykusios Kauno r. „SM-Garliava“ ir Šalčininkų r. „Sokol“ komandų rungtynės buvo sustabdytos dėl nesportinio rankininkų elgesio.

Rungtynių 50 minutę „SM-Garliava“ komandos rankininkas Arijus Kimantas nesportiškai sustabdė varžovą, po ko „Sokol“ ekipos žaidėjas Marius Miškinis kumščiu trenkė varžovui. Po to kilo masinis abiejų komandų žaidėjų susistumdymas aikštelėje. Teisėjams pavykus nuraminti žaidėjų susistumdymus, abu incidento iniciatoriai buvo diskvalifikuoti.

Išnagrinėjusi minėtą incidentą, Lietuvos rankinio lygos valdyba priėmė sprendimus dėl sankcijų rankininkams ir klubams.

Nuspręsta, kad M. Miškinio veiksmai atitinka Tarptautinių rankinio taisyklių ypatingo pavojaus ir sąmoningą piktavališką veiksmą, kuris nėra susijęs su žaidimo situacija. Už tai, „Sokol“ rankininkas M. Miškinis diskvalifikuotas iki LRL I lygos 2022-2023 m. sezono pabaigos.

A. Kimanto veiksmai atitinka Tarptautinių rankinio taisyklių ypatingo pavojaus ir sąmoningą piktavališką veiksmą, kuris yra ypač neatsargus ir ypatingai pavojingas. „SM-Garliava“ komandos žaidėjui skirta 1 rungtynių diskvalifikacija. A. Kimantas turės praleisti paskutines reguliariojo sezono rungtynes kovo 5 dieną su RK „Šiauliai“.

Abiems klubams skirtos ir finansinės baudos – po 150 eurų.

Po incidento pratęsus rungtynes, namuose rungtyniavusi „SM-Garliava“ nugalėjo „Sokol“ rezultatu 37:27. „SM-Garliava“ užima 6 vietą, „Sokol“ yra 3-oje pozicijoje.

Iki reguliariojo I lygos sezono pabaigos lieka vienas turas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Kas dar per klubas sokol?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių