Quantcast

Ukrainos olimpiečiams prašant taikos, TOK protestų nenori

Ukrainos olimpinė komanda pasekė skeletono lenktynininko Vladyslavo Heraskevyčiaus pavyzdžiu ir paragino išsaugoti taiką.

Penktadienį Pekino žiemos olimpinių žaidynių skeletono rungtyje V. Heraskevyčius iškėlė plakatą su Ukrainos vėliava ir žinute „Karui Ukrainoje – ne“.

Šia žinute jis pasidalijo Rusijai telkiant karines pajėgas prie Ukrainos sienos. Vakarų šalys baiminasi Kremliaus invazijos, tačiau šis tokius nuogąstavimus neigia.

„Ukrainos olimpinė komanda... išreiškia vieningą raginimą siekti taikos kartu su [mūsų] gimtąja šalimi“, – socialinėje žiniasklaidoje rašė Ukrainos olimpinis komitetas.

„Būdami už tūkstančių kilometrų nuo tėvynės, mintyse esame su savo šeimomis ir draugais“, – sakoma pareiškime.

Žinutė „Karui – ne“ yra tokia, kuriai pritariame visi.

Jame neminimi nei Rusija, nei karinių pajėgų telkimas.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) draudžia daugumą protesto gestų žaidynėse. Tačiau veiksmų prieš V. Heraskevyčių nebuvo imtasi.

„Žinutė „Karui – ne“ yra tokia, kuriai pritariame visi“, – sakė vykdomasis olimpinių žaidynių direktorius Christophe'as Dubi (Kristofas Dubi).

Tačiau tai nereiškia, kad TOK skatina kitus sportininkus prisijungti prie jos.

„Akivaizdu, kad visi norime taikos“, – sekmadienį sakė TOK atstovas Markas Adamsas.

„Patys sportininkai sutarė, kad žaidimo aikštelė ir pakyla nėra vieta jokiems pareiškimams, nes turime išlikti politiškai neutralūs... Žinia buvo suprasta. Tas [plakatas] nebuvo parodytas pakartotinai ir manau, kad galime judėti toliau“, – pridūrė jis.

Nė vienas Ukrainos atletas kol kas nepakartojo V. Heraskevyčiaus protesto varžybų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyt naxren xoxola is o;ompiados

vyt naxren xoxola is o;ompiados  portretas
jis y Pekina atvyko sportuot ar politikuot ....vyt padla atgalios y xoxoliandija ir lai usikrusa su savo maidaunais ir karais...

geda

geda portretas
matyt tai uz gera atlygi

Anonimas

Anonimas portretas
Vyt kvailį namo. Tegul ten protestuoja kiek nori. Po vasario 16 gales dar ir pakariauti. Juk Bidonas sakė, kad tą dieną rusai puls.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių