Quantcast

UFC: buvęs čempionas – prieš nė karto nenokautuotą amerikietį

  • Teksto dydis:

Australijos kovotojas Robertas Whittakeris, buvęs UFC čempionas, šį savaitgalį Las Vegase sieks dar vienos pergalės. Jis išbandys jėgas su pajėgiu amerikiečiu Kevinu Gastelumu, kuris per visą savo karjerą MMA nėra patyręs nokauto.

Tai bus vidutinio svorio kategorijos (iki 83,9 kg) akistata. Tiesioginė transliacija iš JAV per „TV3 Sport“ kanalą ir televiziją „Go3“ – sekmadienį, balandžio 17-ąją, 5 val. Iš pradžių bus parodytos penkios įžanginės kovos.

R. Whittakeris turėjo grumtis su UFC vidutinio svorio kategorijos reitinge esančiu antroje vietoje Brazilijos sportininku Paulo Costa, tačiau šis susirgo – jį pakeitė K. Gastelumas.

30 metų 183 cm Naujojoje Zelandijoje gimęs, bet dabar Australijos pilietybę turintis R. Whittakeris yra buvęs UFC čempionas. Čempionu tapo 2017 metais, kai nugalėjo kubietį Yoelį Romero. Australijos atstovas titulą prarado 2019-aisiais. Tada jis neatsilaikė prieš dabartinį čempioną Israelį Adesanyą iš Nigerijos.

R. Whittakeris dabar yra laimėjęs net vienuolika iš dvylikos kovų. Iš viso jo sąskaitoje MMA varžybose – 22 pergalės (devyni nokautai), penkios nesėkmės. Praėjusioje kovoje pernai spalį australas privertė pasiduoti amerikietį Jaredą Cannonierą. R. Whittakeris UFC vidutinio svorio kategorijos reitinge užima pirmąją vietą.

29-erių 182 cm meksikiečių kilmės K. Gastelumas užpernai yra varžęsis dėl čempiono diržo su tuo pačiu I. Adesanya ir jam pralaimėjo. Pastaruoju metu amerikiečiui nesiseka. Jis triumfavo tik vienoje kovoje iš keturių.

Tiesa, K. Gastelumas laimėjo praėjusią akistatą, kurioje šiemet vasarį palaužė kitą JAV sportininką Ianą Heinischą. Amerikietis MMA laimėjo šešiolika kovų (šeši nokautai), šešiose suklupo, tačiau nė sykio nebuvo pasiųstas į nokautą.

K. Gastelumas UFC vidutinio svorio reitinge dabar yra aštuntas. 2017 metais JAV kovotojas buvo sučiuptas vartojęs marihuaną. Dėl šios priežasties tuomet jo pergalė prieš brazilą Vitorą Belfortą buvo anuliuota. Beje, 2013-2016 metais K. Gastelumas kovojo pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 77,1 kg).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių