Quantcast

U16 „Masters“ turnyre Lietuvos tenisininkai iškovojo dvi penktas vietas ir šeštą

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Italijoje vykusiame Europos teniso asociacijos (Tennis Europe) baigiamajame sezono turnyre, šešiolikmečių grupėje, Lietuvos tenisininkai medalių neiškovojo, tačiau be pergalių neliko.

Vaikinų grupėje pagal sezono rezultatus tarp 8 pajėgiausių sezono tenisininkų pateko Portugalijoje besitreniruojantis, tačiau Šiaulių teniso akademijai atstovaujantis Vilius Gaubas bei Vilniaus teniso akademijos sportininkas Ainius Sabaliauskas. Merginų turnyre varžėsi Emilija Tverijonaitė iš Šiaulių teniso akademijos.

„Kiek gaila, kad visiems mūsų tenisininkams nesėkmingai pasibaigė patys pirmi mačai. Nes visi mūsiškiai šiose varžybose buvo pajėgūs kovoti dėl medalių. Kita vertus, esu tikras, kad ir pats dalyvavimas tokio rango varžybose paskatins juos dar labiau dirbti treniruotėse ir pasirinkti profesionalaus tenisininko kelią. Prasibrauti į aštuonių stipriausių bendraamžių Europoje tarpą taip pat yra rimtas pasiekimas, su kuriuo aš ir noriu pasveikinti Vilnių, Ainių, Emiliją, o taip pat ir jų trenerius“, – sako Lietuvos teniso sąjungai vadovaujantis Ramūnas Grušas.

Vaikinų turnyre V. Gaubas ir A. Sabaliauskas nusileido jau pirmiesiems savo varžovams ir pasitraukė iš kovos dėl medalių. Ypač dramatiška buvo V. Gaubo nesekmė – pirmame varžybų rate jis 6:7(5) 6:7(0) nusileido būsimam čempionui Peteriui Nadui iš Slovakijos.

Paguodos turnyro pirmame rate V. Gaubas 6:4 6:3 įveikė Vladimirą Popovą iš Bulgarijos, o A. Sabaliauskas 7:5 6:1 nugalėjo Marianą Tammaro iš Italijos. Tennis Europe Masters turnyro penktosios vietos likimas sprendėsi lietuviškame mače, kuriame A. Sabaliauskas 6:4 1:6 6:1 įveikė V. Gaubą.

Penktą vietą merginų turnyre iškovojo ir E. Tverijonaitė. Varžybų debiute lietuvė 3:6 3:6 pralaimėjo ukrainietei Katerynai Lazarenko, o vėliau iškovojo dvi pergales. Kroatė Sara Svetač buvo įveikta 7:6(8) 6:1, o lenkė Malwina Rowinska – 6:4 6:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių