Quantcast

Tyrimas: Lietuvą pasaulyje geriausiai garsina sportininkai

Net šeši iš dešimties (62 proc.) 18 metų ir vyresnių šalies gyventojų mano, kad Lietuvos vardą pasaulyje geriausiai garsina šalies sportininkai, rodo rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimo kompanijos „Baltijos tyrimai“ apklausa.

Respondentų nuomone, be sportininkų (62 proc.), antri, kuriuos gyventojai laiko geriausiai savo kraštą garsinančiais – mokslininkai (15 proc.), treti – menininkai (8 proc.).

„Sportininkus galime laikyti savotiškais ambasadoriais, puoselėjančiais ir stiprinančiais valstybės identitetą. Šį faktą, dar kartą patvirtino ir visuomenės apklausos rezultatai, net ir šiuo, sudėtingu visam pasauliui laikotarpiu“, – sako Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tyrimo duomenimis, Lietuvą mažiausiai garsina politikai bei verslininkai - juos nurodė vos 2 proc. respondentų.

„Neeiliniai sportininkų bendruomenės bei mokslo ir meno atstovų pasiekimai suteikia unikalią galimybę, turimą įvaizdžio kapitalą panaudoti kaip šalies pridėtinę vertę, pristatančią ir garsinančią Lietuvos vardą pasauliniu mastu“,  – pabrėžia Adomas Pladis, rinkodaros ir aktyvacijų agentūros „Indiana LT” vadovas.

Tai, kad Lietuvos vardą geriausiai pasaulyje garsina sportininkai dažniau minėjo vyrai (62 proc.), 30–49 metų respondentai (65 proc.), kaimo (65 proc.) ir mažesnių Lietuvos miestų (65 proc.) gyventojai.

Tuo tarpu menininkus, kaip geriausiai šalį garsinančius atstovus, dažniau nurodė moterys (8 proc.), 50–74 metų respondentai (10 proc.), miesto (9 proc.) bei didmiesčių (8 proc.) gyventojai. Mokslininkus, kiek daugiau už kitus dažniau rinkosi jaunimas iki 30 metų (58 proc.) ir didmiesčių gyventojai (17 proc.)

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą atliko „Baltijos tyrimai“ vasario 9–12 dienomis. Tyrimo metu apklausta 530 Lietuvos gyventojų, kurių amžius svyruoja nuo 18 iki 74 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Procentai , sutampa su ''astrazenekos'' patikimumo procentais ,[62,6], tik kokia nauda Lietuvai iš tokių garsintojų , jeigu , kai reikia , jie nusisukę nuo Lietuvos rinktinės, o mes čia juos tituluojame kaip ''geriausius'' LIETUVOS SPORTININKUS.'' o jie yra paprasčiausiai geri sportininkai lietuviai .,

777

777 portretas
ir banditai anglijoi

.

. portretas
ir ankochlikai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių