Quantcast

Treko žvaigždės į Lietuvą atvyks lapkritį

  • Teksto dydis:

12-asis Europos dviračių treko čempionatas, kurį surengti siekė ir Lietuva, spalio 5–9 dienomis vyks Šveicarijoje. Tačiau šiemet rudenį į mūsų šalį užsuks trekininkų elitinė Čempionų lyga.

Atsisakė Minsko

Šiemet birželį Baltarusijos sostinėje Minske turėjęs vykti Europos dviračių treko čempionatas buvo atšauktas dėl šioje šalyje susiklosčiusios sudėtingos politinės situacijos.

Varžybose turėjo dalyvauti septyni Lietuvos dviratininkai.

"Ieškome alternatyvaus sprendimo, kad dviratininkai iš 50-ies mūsų nacionalinių federacijų galėtų saugiai lenktyniauti kontinento pirmenybėse", – sakė Europos dviračių sporto sąjungos (UEC) prezidentas Enrico Della Casa.

Europos čempionatą UEC perkėlė į spalį. Tarp naujų kandidačių surengti varžybas buvo ir Lietuva.

"Turite puikų treką, atitinkantį olimpinį standartą. Dar svarbu – patirtis organizuojant tokius renginius, savanoriai. Per 2012 m. Panevėžyje įvykusį Europos dviračių treko čempionatą parodėte, kad tai sugebate. Itin reikšmingas Panevėžio savivaldybės nusiteikimas ir parama, kad galėtume toliau šiame mieste organizuoti prestižines dviračių treko varžybas. Mano nuomone, čia per metus galėtų vykti bent vienas tarptautinis aukščiausio lygio dviračių treko sporto renginys. Tai padėtų pritraukti daugiau jaunimo, žiūrovų, o Šveicarijos, Portugalijos pavyzdžiai įrodė, kad naudos gautų ir vietos klubai, vaikai", – viešėdamas Lietuvoje kalbėjo E.Della Casa.

Dėkojo už iniciatyvą

Tačiau UEC galiausiai pasirinko Šveicarijos miestą Grencheną, kuriame jau anksčiau (2015-aisiais) buvo surengtas 6-asis Europos dviračių treko čempionatas.

Enrico Della Casa:  turite puikų treką. Panevėžyje per metus galėtų vykti bent vienas tarptautinis aukščiausio lygio dviračių sporto renginys. / UEC nuotr.

Tąkart omniumo varžybų bronzos medalį iškovojo Aušrinė Trebaitė.

"Lietuva parodė didelį potencialą plėtoti dviračių treką. Noriu padėkoti Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei, Švietimo, mokslo ir sporto ministrei Jurgitai Šiugždinienei ir jos pavaduotojui Linui Obcarskui, Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentui Dariui Levickiui ir generaliniam sekretoriui Stasiui Petrauskui – pradėjome didelį projektą, kuris artimiausioje ateityje į Lietuvą gali prišaukti daugiau Europos dviračių sporto renginių ir iniciatyvų", – pareiškė E.Della Casa.

UEC vadovas, kalbėjęs apie naują bendrą projektą su Lietuva, turėjo galvoje Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treko Čempionų lygos varžybas.

Laukia Čempionų lyga

Čempionų lygos trečiasis etapas Panevėžyje, "Cido" arenoje, numatytas šiemet lapkričio 27-ąją.

Pirmąjį etapą planuojama surengti lapkričio 6-ąją Maljorkoje (Ispanija), antrąjį – 20 d. Paryžiuje (Prancūzija), ketvirtąjį ir penktąjį – gruodžio 3-iąją ir 4-ąją Londone (Anglija), šeštąjį – 11 d. Tel Avive (Izraelis).

"Čempionų lygos varžybos žiūrovams turėtų būti išskirtinis renginys, kuris parodys mūsų sporto šaką iš pačios gražiausios pusės. Mums, sportininkams, tai bus sunkus ir sudėtingas laikotarpis. Per du mėnesius turėsime įveikti šešis sudėtingus etapus, laukia daug iššūkių dėl kelionių ir krūvių. Manau, kad po šių varžybų dviračių treko populiarumas šaus į viršų", – tvirtino olimpietė Simona Krupeckaitė.

Prestižinėse varžybose, kuriose bus ir šou elementų, 72 geriausi planetos trekininkai kovos dėl pusės milijono eurų prizų fondo.

"Tai, kad Panevėžys kartu su Londonu, Paryžiumi, Maljorka ir Tel Avivu yra pasirinktas kaip vieno iš etapų šeimininkas, parodo, kokį didžiulį potencialą turime. Telieka tik juo pasinaudoti. Neabejotinai tai bus puiki reklama mūsų šaliai, renginį prie televizijos ekranų tiesiogiai stebės daugiamilijoninė auditorija. Tikime, kad novatoriškas, įtraukiantis renginio formatas paskatins visuomenę susidomėti dviračių treko varžybomis", – sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Stasys Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių