Quantcast

Tradicija tęsiasi: startuoja Lietuvos uždarų patalpų paplūdimio tinklinio čempionatai

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį startuos 2020 metų Lietuvos uždarų patalpų paplūdimio tinklinio čempionatai. Praėjusiais metais pirmą kartą surengti dviejų amžiaus grupių čempionatai sutraukė nemažą būrį komandų paplūdimio tinklinį sportuojančių vaikų iš tinklinio klubų ir pradėjo naują tradiciją.

Tokie čempionatai yra ypač naudingi, nes Lietuvoje augant uždarų smėlio aikštynų skaičiui, juose sportuojantys jaunieji tinklininkai turi galimybę pasivaržyti ir žiemos metu.

„Iš esmės, idėja rengti tokius čempionatus pasiteisina. Lietuvoje turime nemažai uždarų aikštynų, kuriuose sportuoja vaikai ir jiems reikia kažkur žaisti. Dėl to tokie čempionatai yra reikalingi“, – sakė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas Marius Vasiliauskas.

Po pirmojo čempionato buvo organizuojamas susitikimas su klubų, dalyvavusių čempionate atstovais, įvertinta pirmojo čempionato patirtis. Atsižvelgus į šią patirtį, šiemet buvo nuspręsta padidinti čempionato amžiaus grupių skaičių. Susitikimo metu buvo pažymėta, kad paplūdimio tinklinio treniruotes uždaruose paplūdimio tinklinio aikštynuose lanko nemažas skaičius vaikų nuo 10-12 metų, kurie nekantrauja dalyvauti varžybose, tačiau dar nėra tinkamai pasiruošę konkuruoti iki šiol nustatytose amžiaus grupėse. Todėl ieškant optimalaus varianto, šiai metais buvo pasirinktos trys amžiaus grupės jaunimui: U-14, U-16 ir U-18.

Lietuvoje turime nemažai uždarų aikštynų, kuriuose sportuoja vaikai ir jiems reikia kažkur žaisti. Dėl to tokie čempionatai yra reikalingi.

„Norėjome labiau atskirti vaikus, todėl jie varžysis trijose amžiaus grupėse. Tikimės, kad tai padės pritraukti dar daugiau dalyvių iš visos Lietuvos, o mes bandysime atrasti talentingiausius žaidėjus, kurie ateityje, keldami savo meistriškumą galėtų būti žaidėjais, atstovausiančiais Lietuvai“, – pabrėžė M. Vasiliauskas.

Jauniausiai žaidėjų grupei bus stengiamasi varžybas vykdyti paprastesne forma – čia svarbiausia dalyvauti, stiprėti techniškai, psichologiškai ir pratintis prie varžybų specifikos, stengtis nugalėti savo jaudulį, baimes ir pajusti dalyvavimo varžybose malonumą. Vaikai turės galimybę įgauti patirties dalyvaujant varžybose, o treneriai galės aiškiau sekti vaikų tobulėjimo procesą.

Šiais metais numatytas optimalus vykdomų etapų skaičius, pritaikytas kiekvienai amžiaus grupei. U-16 ir U-18 amžiaus grupės turės po tris etapus, o jauniausioji, U-14 grupė – du etapus. Vyresnio amžiaus grupės vaikams bus svarbus kiekvienas etapas, kadangi čia bus renkami reitingo taškai, kurių pagalba bus patenkama į finalinius etapus, o jauniausios amžiaus grupės dalyvių patekimas į finalines varžybas nepriklausys nuo jų surinkto reitingo – jame galės registruotis visos norinčios dalyvauti komandos.

Jau šį savaitgalį (sausio 12 d.) pirmieji į kovą stoja jauniausieji tinklininkai. U-14 čempionato pirmas etapas vyks uždarame „Auksma“ paplūdimio tinklinio aikštyne, Vilniuje. Į pirmąjį čempionato etapą jau užsiregistravo komandos iš Vilniaus, Kauno ir Šiaulių.

Sausio 19 dieną vyks pirmasis U-16 čempionato etapas („Auksma“ aikštyne), o sausio 25 dieną Tinklinio mokymo centras organizuos pirmąjį 18-mečių etapą („Delfi sporto centras“). Prie antrųjų etapų organizavimo prisidės „Tinklinio akademija“, kuri vasario mėnesį kvies jaunuosius sportininkus į „Smėlio areną“ Vilniuje.

Finaliniai etapai numatyti kovo mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių