Quantcast

TOK prezidentas T. Bachas perrinktas antrai kadencijai

  • Teksto dydis:

Olimpinis čempionas Thomas Bachas dar ketverius metus vadovaus Tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK). 137-osios TOK sesijos metu vykusiuose rinkimuose vokietis buvo vienintelis kandidatas.

T. Bachas buvo išrinktas 2013-aisiais aštuonerių metų kadencijai. Olimpinė chartina numato, kad prezidentas renkamas aštuonerių metų kadencijai su galimybe būti perrinktu dar vienai kadencijai ketveriems metams.

Antroji vokiečio kadencija prasidės po vasarą vyksiančių Tokijo olimpinių žaidynių ir baigsis 2025-aisiais.

Virtualioje TOK sesijoje, kuri vyks iki penktadienio, dalyvauja bei prezidento rinkimuose balsavo ir olimpinė čempionė, TOK narė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Per pirmuosius aštuonerius T. Bacho vadovavimo metus žmonės jį pažino, kaip modernų, reformų siekiantį lyderį. Pats būdamas olimpiniu čempionu jis daug dėmesio skyrė sportininkams, skatino sportininkų komisijų veiklą, atletų įsitraukimą. Jis iniciavo „Olimpinę darbotvarkę 2020“, o į šio strateginio plano kūrimą įtraukė praktiškai visą olimpinį judėjimą – nuo nacionalinių olimpinių komitetų vadovų iki pačių sportininkų. Be to, jo vadovavimo laikotarpiu TOK stipriai pasistūmėjo į priekį lyčių lygybės klausimu.

2017-aisiais T. Bachas lankėsi Lietuvoje vykusiame forume „Moterų lyderystės stiprinimas“, dalyvavo Barselonos olimpinių žaidynių 25-mečio minėjime, susitiko su tuometine Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite. Visada jautėme T. Bacho palaikymą, todėl tai, kad jis siekė antrosios kadencijos ir buvo perrinktas, mums yra džiugi žinia“, – sakė LTOK vadovė.

D. Gudzinevičiūtė – vienintelė TOK narė iš Baltijos šalių. Ji buvo išrinkta 2018 metais Buenos Airėse vykusioje TOK sesijoje. Tai – istorinis pasiekimas Lietuvai.

TOK narių pareigos ir atsakomybės – organizacijos prezidento, viceprezidentų ir Vykdomojo komiteto rinkimai, Olimpinės chartijos keitimas, olimpinių žaidynių sostinių išrinkimas, TOK metinių ataskaitų ir biudžeto tvirtinimas, naujų nacionalinių komitetų ar kitų sporto organizacijų priėmimas į TOK, olimpinių vertybių skleidimas, priežiūra ir puoselėjimas savo šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių