Quantcast

TOK prezidentas rekomenduoja suteikti rusų ir baltarusių sportininkams neutralų statusą

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas antradienį rekomendavo sugrąžinti į varžybas su kariuomene nesusijusius Rusijos ir Baltarusijos sportininkus kaip atskirus asmenis su neutralia vėliava.

Thomas Bachas (Tomas Bachas) pranešė, kad TOK rekomendavo tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams leisti „sportininkams, turintiems Rusijos arba Baltarusijos pasą, varžytis tik kaip individualiems neutraliems atletams“.

TOK taip pat nurodo, kad sportininkų su Rusijos ar Baltarusijos pasais komandos nesvarstytinos ir kad varžybose neturėtų dalyvauti karą Ukrainoje aktyviai remiantys sportininkai. Be to, Rusija ir Baltarusija dėl sankcijų ir toliau negali organizuoti tarptautinių sporto renginių savo teritorijoje.

Anot T. Bacho, sprendimas dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse bus priimtas atėjus tinkamam laikui.

„Norime kuo ilgiau stebėti, kaip įgyvendinamos šios rekomendacijos... kad galėtume priimti pagrįstą sprendimą“, – sakė T. Bachas po TOK vykdomosios valdybos posėdžio.

Jo teigimu, valdyba „nemano, kad tikslinga nurodyti terminus“. „Niekas nežino, kas bus rytoj ar po devynių mėnesių“, – pridūrė jis.

Į tai iškart sureagavo Vokietijos vidaus reikalų ir sporto ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer), pavadinusi TOK rekomendacijas antausiu Ukrainos sportininkams, „nusipelnantiems tarptautinio sporto solidarumo“.

„Tarptautinis sportas privalo nedviprasmiškai pasmerkti Rusijos brutalų agresijos karą. Tai galima padaryti tik visiškai pašalinant rusų ir baltarusių sportininkus“, – pabrėžė ji.

Lenkija pasmerkė šias rekomendacijas, pavadindama tai komiteto gėdos diena.

„Ką teigiamo Rusija padarė, kad jos sportininkai dabar galėtų dalyvauti varžybose!! Po Bučos, Irpinės, Hostomelio!! Po kasdienių civilių objektų bombardavimų!! Tai gėdos diena TOK!!!“ – tviteryje parašė Lenkijos užsienio reikalų viceministras Piotras Wawrzykas (Piotras Vavžykas).

Tuo metu Rusijos olimpinio komiteto prezidentas pareiškė, kad TOK rekomenduojami kriterijai, kurie leistų Rusijos ir Baltarusijos sportininkams grįžti į tarptautines varžybas, yra diskriminacija.

„Paskelbti kriterijai, pagal kuriuos būtų grįžtama į tarptautines varžybas, yra nepriimtini. Tai diskriminacija dėl tautybės“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Stanislavą Pozdniakovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukiniai

laukiniai portretas
nieko nedomina is afroazijos.

ponai labaapsišikėliai

ponai labaapsišikėliai portretas
prisiminkit neseniai natososų įvykdytą Irako užpuolimą, civilių žudynes. Bendrai natto šakalai nužudė gerokai daugiau žmonių negu rusai išravėjo krapų. Priminkit, man matomai sklerozė, kokios buvo taikytos žudikams sankcijos, kas neprileistas prie sporto varžybų.

Įdomu

Įdomu portretas
Kiek bachas gavo iš orkų?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių